Ciprusi körút és spirituális élményutazás a Budavár Tours-nál

Március 17-én zajlott a Budavár Tours országjáró roadshow-jának utolsó előtti partnertalálkozója Budapesten. A több állomásos találkozósorozat célja az volt, hogy interaktív módon ismertessék meg a 2016/2017 tavaszi, nyári, őszi és téli időszak kínálatát a több mint 600 partneriroda képviselőivel.

Skáfár Balázs ügyvezető nyitóbeszédében a roadshow eredményei után rátért arra, miért jelent meg ilyen későn az új katalógus. Szerettek volna kivárni, hogy a megjelenő információk aktuálisak és biztosak legyenek, valamint a TAP és az Air Malta budapesti járatainak megszüntetése is alapvetően befolyásolták a különböző programok összeállítását, az utak véglegesítését. Az idén 26 éves, stabil, magyar magántulajdonban lévő cég működése biztosított, a tavalyi év igen szép eredményeket hozott, a forgalmat pedig elsősorban partnereiknek köszönhetik.

Klein Attila termékmenedzser prezentációjában elmondta, a prospektus már második éve inkább termékkatalógusként működik, tavaly óta ugyanis nem történt jelentősebb változás az árualapban. A Budavár Tours piaci pozíciója egyes desztinációkban évről évre erősödik. A kereslethez igazítottan a hagyományos mediterrán üdülések mellett nagyobb szerephez jutnak a körutazások, az egyedülálló élményt adó kalandkirándulások, valamint az egy-két napos buszos városlátogatások is.

Számos légitársasággal utaznak, a diszkonttól a hagyományosig. Minden desztinációban magyar nyelvű idegenvezetést biztosítanak, valamint a szálláskategóriák széles vertikumát kínálják az adottságoknak megfelelően. Görögország továbbra is első számú úti cél, biztos piacot ad, soha ennyi apartmant nem adtak el, mint idén. Továbbá igen fontos tényező a migráció, illetve az elmúlt időszak terrortámadásai, emiatt egyes desztinációkból a turisták nagy hányada átcsoportosul, akik szívesen választják a mediterrán térségben például a görög szigeteket. Az eddigi foglalások alapján június már teltházas lesz a görög térségben.

Hagyományos mediterrán úti célok

Keresett úti cél idén Ciprus, de a sziget északi és déli részét két teljesen eltérő, alapjaiban különböző turisztikai területként kell kezelni. Idén újdonság, hogy már Limassolban is van szállásajánlata a Budavár Toursnak. A cég idén először szervez körutazást Cipruson, régészet, mitológia és tengerparti pihenés 7 napos kombinációjaként.

La Mangán az üdülést izgalmasabbá teheti a Fly and Drive szolgáltatás, mely során az üdülés foglalásakor ajándék autóbérlést kapnak az utasok, az autókat Alicante repülőterén lehet felvenni és leadni.

Máltán 2016. április 1-jétől várhatóan bevezetésre kerül az eco tax (környezetvédelmi adó), melyet minden szállásfoglalással rendelkező utazónak meg kell fizetni, mértéke napi kb. 0,5 euró/fő, de nem több mint 5 euró/fő, ezt a szállásadók a helyszínen szedik be.

Az iroda kiváltképp ajánlja az idei tavaszi, késő tavaszi időszakra Marokkót, kétféle, gazdag tematikájú körutazást kínálnak a titokzatos országba.

Izgalmas, kalandos utazások

A kalandutazásokról és kalandnyaralásokról Szenczi Zsolttól hallhattak a résztvevők. Már negyedik éve nagy sikerrel mennek ezek az élményutazások, melyeket maximum 14 fős csoportokban bonyolítanak. Az utazások alatt hagyományos légitársaságokkal repülnek a csoportok, a szálláshelyek központi elhelyezkedésűek és egy-egy látványosság közelében vannak. Az ellátást illetően a félpanzió helyett inkább a helyi, tradicionális éttermeket, utcai étkezdéket ajánlják, így az utazás gasztroélményekkel is társul. Marokkóban berber esten és sivatagi naplementetúrán is részt vehet az utazó. Az egyes programoknál különleges, már-már extrém helyeken kirándulhatunk, Indiában a Színek ünnepében gyönyörködhetünk, Thaiföldön elefántszafarin is részt vehetünk. Izrael, Izland, Grúzia, az Azori-szigetek mellett megjelenik a kínálatban egy ritka spirituális élményutazás is, melynek során Katmanduból Tibetbe, ősi buddhista kolostorokba betérve, vadregényes tájakon át vezet ez az út.


Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?