hirdetés
hirdetés

Ciprusi körút és spirituális élményutazás a Budavár Tours-nál

Március 17-én zajlott a Budavár Tours országjáró roadshow-jának utolsó előtti partnertalálkozója Budapesten. A több állomásos találkozósorozat célja az volt, hogy interaktív módon ismertessék meg a 2016/2017 tavaszi, nyári, őszi és téli időszak kínálatát a több mint 600 partneriroda képviselőivel.

hirdetés

Skáfár Balázs ügyvezető nyitóbeszédében a roadshow eredményei után rátért arra, miért jelent meg ilyen későn az új katalógus. Szerettek volna kivárni, hogy a megjelenő információk aktuálisak és biztosak legyenek, valamint a TAP és az Air Malta budapesti járatainak megszüntetése is alapvetően befolyásolták a különböző programok összeállítását, az utak véglegesítését. Az idén 26 éves, stabil, magyar magántulajdonban lévő cég működése biztosított, a tavalyi év igen szép eredményeket hozott, a forgalmat pedig elsősorban partnereiknek köszönhetik.

Klein Attila termékmenedzser prezentációjában elmondta, a prospektus már második éve inkább termékkatalógusként működik, tavaly óta ugyanis nem történt jelentősebb változás az árualapban. A Budavár Tours piaci pozíciója egyes desztinációkban évről évre erősödik. A kereslethez igazítottan a hagyományos mediterrán üdülések mellett nagyobb szerephez jutnak a körutazások, az egyedülálló élményt adó kalandkirándulások, valamint az egy-két napos buszos városlátogatások is.

Számos légitársasággal utaznak, a diszkonttól a hagyományosig. Minden desztinációban magyar nyelvű idegenvezetést biztosítanak, valamint a szálláskategóriák széles vertikumát kínálják az adottságoknak megfelelően. Görögország továbbra is első számú úti cél, biztos piacot ad, soha ennyi apartmant nem adtak el, mint idén. Továbbá igen fontos tényező a migráció, illetve az elmúlt időszak terrortámadásai, emiatt egyes desztinációkból a turisták nagy hányada átcsoportosul, akik szívesen választják a mediterrán térségben például a görög szigeteket. Az eddigi foglalások alapján június már teltházas lesz a görög térségben.

Hagyományos mediterrán úti célok

Keresett úti cél idén Ciprus, de a sziget északi és déli részét két teljesen eltérő, alapjaiban különböző turisztikai területként kell kezelni. Idén újdonság, hogy már Limassolban is van szállásajánlata a Budavár Toursnak. A cég idén először szervez körutazást Cipruson, régészet, mitológia és tengerparti pihenés 7 napos kombinációjaként.

La Mangán az üdülést izgalmasabbá teheti a Fly and Drive szolgáltatás, mely során az üdülés foglalásakor ajándék autóbérlést kapnak az utasok, az autókat Alicante repülőterén lehet felvenni és leadni.

Máltán 2016. április 1-jétől várhatóan bevezetésre kerül az eco tax (környezetvédelmi adó), melyet minden szállásfoglalással rendelkező utazónak meg kell fizetni, mértéke napi kb. 0,5 euró/fő, de nem több mint 5 euró/fő, ezt a szállásadók a helyszínen szedik be.

Az iroda kiváltképp ajánlja az idei tavaszi, késő tavaszi időszakra Marokkót, kétféle, gazdag tematikájú körutazást kínálnak a titokzatos országba.

Izgalmas, kalandos utazások

A kalandutazásokról és kalandnyaralásokról Szenczi Zsolttól hallhattak a résztvevők. Már negyedik éve nagy sikerrel mennek ezek az élményutazások, melyeket maximum 14 fős csoportokban bonyolítanak. Az utazások alatt hagyományos légitársaságokkal repülnek a csoportok, a szálláshelyek központi elhelyezkedésűek és egy-egy látványosság közelében vannak. Az ellátást illetően a félpanzió helyett inkább a helyi, tradicionális éttermeket, utcai étkezdéket ajánlják, így az utazás gasztroélményekkel is társul. Marokkóban berber esten és sivatagi naplementetúrán is részt vehet az utazó. Az egyes programoknál különleges, már-már extrém helyeken kirándulhatunk, Indiában a Színek ünnepében gyönyörködhetünk, Thaiföldön elefántszafarin is részt vehetünk. Izrael, Izland, Grúzia, az Azori-szigetek mellett megjelenik a kínálatban egy ritka spirituális élményutazás is, melynek során Katmanduból Tibetbe, ősi buddhista kolostorokba betérve, vadregényes tájakon át vezet ez az út.

Fodor Eszter
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai