Csapj a hónod alá egy Prantner rozét, és te leszel a bulikirály!

Szekszárd egyik, már csak rozéja miatt is ikonikus családi pincészetével, a Prantner Pincével összehangolt borvacsorára invitálta vendégeit november 3-án az Ízlelő családbarát étterem csapata. Az eddig sosem látott számú vendégsereg, a borokhoz párosított ételsor, és maga a helyszín is - több minden miatt ezen az estén emlékezetessé vált...

Például arról, hogy ez Magyarország első olyan étterme (szerencsére ma már több követője is van idehaza), ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán megváltozott munkaképességű fiatalok dolgoznak. „Gyakran kérdezik tőlem, mondta az esti borvacsorán köszöntőbeszédében Mészáros Andrea, az Ízlelőt életre hívó és tíz éve működtető Kék Madár Alapítvány vezetője, hogy milyen olyan éttermet vezetni, ahol minden alkalmazott más, mint a másutt megszokott. Erre mindig azt válaszolom, fogalmam sincs, mert nincs tapasztalatom normál éttermek üzemeltetésével, én eddig csakis megváltozott munkaképességű kollégákkal dolgoztam. Akik végtelenül lojálisak munkahelyükkel, elkötelezettek, nap mint nap bizonyítani akarnak, sok szeretettel veszik körül a vendégeket és egymást is, igazi családként élünk itt.”

Arról is örömmel számolt be vendégeinek az alapítványvezető, hogy még soha nem jöttek ilyen sokan hozzájuk borvacsorára, mint ezen a november eleji péntek estén, amikor 72 vendég regisztrált a vacsorára. Ahol bemutatták az Ízlelő csapatához csatlakozó Vörös Krisztiánt mesterszakács is, aki a konyhai munkát vezeti szeptember óta a szekszárdi konyhán.

Prantner Ferenc, a borest egyik főszereplőjeként ígérte, nem fog sokat beszélni ezúttal a borokról, hiszen szekszárdi embereknek nem kell sokat magyarázni borról, pincei munkáról, szőlőfajtákról. Azt azért minden esetre elárulta, hogy az idei kimagaslóan jó évjárat lesz Tolna-szerte („ha el nem rontjuk a pincében, a hordókba téve”, tette hozzá), és azt is megtudtuk a finom vacsora közben, hogy egyre többen keresik – a vörösborról nevezetes Szekszárdon is – a fehérborokat, így ő is hozott most kettőt a sajátjai közül, hogy megkóstolhassa a szekszárdi értő közönség.

A borvacsora kellemes, baráti, szinte családias hangulatban telt, az ételek kitűően illettek a felszolgált borok mellé, a felszolgálók és a konyhai csapat gyorsan és szakszerűen dolgozott, az új séfnek pedig még arra is volt módja, hogy néha-néha kijöjjön a konyháról, elbeszélgetni vacsoravendégeivel.

Íme, a kínált étel- és borsor:

Rosé 2017 és lazac tatár citrusos joghurttal, salátalevelekkel és bagett chipsszel 

Rajnai Rizling 2015 és sütőtök krémleves szarvasgombával, pirított tökmaggal és tökmagolajjal 

Mosoly Cuvée 2014 és vajas-vargányás pappardelle friss fűszerekkel, pirított szűzérmékkel és parmezánnal 

Cabernet Sauvignon 2015 és konfitált vaddisznó tarja cékla textúrákkal, batátapürével és padoga karfiollal 

Merlot válogatás 2015 és csokoládé mousse posírozott körtével és aszalt szilva raguval 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.