hirdetés
hirdetés

Csökkentett reptéri díjakkal lendítené fel a turizmust Srí Lanka

Srí Lanka kormánya csökkentené a repülőtéri díjakat annak érdekében, hogy újjáélessze a turizmust az így talán olcsóbbá váló repülőjegyek segítségével – írja az airportal.hu.

 

hirdetés

Az elmúlt években Srí Lanka turizmusa látványos növekedést mutatott, azonban a szigetország iránti érdeklődés drasztikusan csökkent az idei húsvéti terrortámadások következtében. Az idei első negyedévben még 4.6%-kal növekedett a beutazó turisták száma 2018 azonos időszakához képest, azonban a terrortámadás utáni járattörlések és visszalépések következtében májusban 71%-kal, júniusban pedig 57%-kal kevesebb turista látogatta meg az országot, mint a tavalyi év azonos hónapjaiban.

Míg 2018 áprilisában 29 légitársaság indított heti 300 járatot Srí Lankára, az idei negyedik hónapban ez heti 239 járat volt, ami körülbelül hetente 8000-rel kevesebb turistát jelent.

Nem meglepő tehát, hogy Srí Lanka kormánya a turizmus újbóli felvirágoztatásán dolgozik. Mivel a beutazó turisták 98%-a repülővel érkezik az országba, a kormány csökkenteni szeretné a belépési illetéket, az üzemanyag-kiszolgálási díjat és a földi kiszolgálási díjakat a colombói Bandaranaike Nemzetközi Repülőtéren a következő hat hónapban.

A turizmusért felelős miniszter szerint a reptéri díjak csökkentése a járatok számának növekedéséhez, illetve a repülőjegyárak csökkenéséhez vezethet. Remélhetőleg valóban ez lesz a következménye, és a légitársaságok nem ‘nyelik le’, a saját nyereségük növelésére fogják felhasználva az alacsonyabb díjakat.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai