hirdetés
hirdetés

Egymás mellett a Hősök tere és a Brandenburgi kapu

Két város, Berlin és Budapest hangulatát meghatározó, elsősorban történelmi épületeket, építészeti remekműveket bemutató grafikai kiállítás nyílt kedden délután a Kempinski Galériában.

Munkatársunktól

hirdetés

A kiállításon Káldor András grafikáit tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 10-éig, majd az anyagot Berlinben, októberben nézhetik meg.  

A megnyitón a Kempinski Hotel Corvinus Budapest vezetője Emile Bootsma köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy itt, ebben a szállodában rendezik meg a kiállítást.
Csomós Miklós főpolgármester-helyettes beszédében követendő példaképnek nevezte, hogy egy szálloda és két idegenforgalommal foglalkozó iroda, a DZT Deutsche Zentrale für Turismus budapesti képviselete, valamint a főváros turisztikai marketingszervezete, a BTSZK, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ együttműködésében valósult meg a Berlin és Budapest hasonlóságát bemutató kiállítás.

A művész örömmel köszöntötte a megjelenteket, és reményét fejezte ki, hogy a kiállított grafikákat egyszer majd könyv alakban is láthatja.

A kiállításon egymás mellett szerepel például a pesti és a berlini opera épülete, a Hősök tere és a Brandenburgi kapu, a berlini városháza és a pesti Nagyvásárcsarnok.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai