hirdetés
hirdetés

Exit Fesztivál: hogy a fal a fejekben leomoljon

Az idén 10 éves szerbiai fesztivál idén először jelent meg Magyarországon nagyobb erőkkel. Az erősítés célja természetesen a több jegy eladása - egyfelől.

hirdetés

De ennél több is. Itt élünk egymás szomszédságában, összeköt minket a Duna is, de keveset tudunk egymásról szerb szomszédainkkal. Az Exit remek módja lehet a kulturális híd építésének. A Duna révén ne csupán Nyugatra vessük tekintetünket - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ráadásul a Szigettel ellentétben Újvidéken a Dunában fürdeni és lehet. Mi több, a fogorvosok büszkesége is lehetne a fesztivál, ahol csak a kemping területén, az elhasznált fogkrémes tubusok alapján 9 kilónyi fokgrém fogy.

Újvidéki hangulat

A fesztiválnak otthont adó Újvidék csupán 290 kilométerre, jó forgalom esetén alig 3 óra útra van Budapesttől, nem beszélve az ország déli részeiről. Az eredetileg a háború apátiájából felocsúdó Szerbiában diákmozgalomként induló Exit 2011-ben már 210 ezer látogatót fogadott 60 országból.

A 2007-ben Európa legjobb fesztiváljává válaszott Exit idén több magyar zenekart is meghív. Bár a végleges program még alakul, annyi biztosan kiderült, hogy a sajtótájékoztatón is megjelent Volkova Sisters fellép. A többi magyar fellépő kiléte még titok, de időben mindent megtudunk. És itt lesz messzeföldről a Guns 'n' Roses, Toy Dolls, New Order, Plan B, Wolfmother és még sokan mások.

Az Exit egybeesik a BalatonSound-dal. Bojan Boskovic, az Exit alpítója a Turizmus Online-nak elmondta: ugyanebben az időben több fesztivál is zajlik szerte Európában. Szerinte nincs szó egymás közönségének elszipkázásáról. A két esemény ugyan azonos időpontban, de másról szól.

Az egyik várható idei "nagy durranás", a Duran Duran fellépése lesz Újvidéken:

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai