Heves viták kereszttüzében a badacsonyi vendéglátás

Badacsonyban az elmúlt hetekben a megjelent cikkek hatására élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.

A Balaton Konzílium második beszélgetésének ez a konfliktus a kiindulópontja. A vélemények nagyon különbözőek, de talán nem kibékíthetetlen az ellentét. És a vita túlmutat önmagán, hiszen az egész régiónak egyértelmű, határozott turizmusstratégia kellene, amely egyaránt szolgálja a vendégeket és a térség felemelkedését.

Az alapkérdések:

Régi és új szereplők a vendéglátásban – ki mit képvisel, ezek hogyan férnek meg egymás mellett?

Mennyire egyedülálló Badacsony kínálata Magyarországon?

Kik jönnek ma Badacsonyba, és miért? Mennyi időt töltenek itt, mire kíváncsiak?

Alapanyagok, friss kínálat, szezonalitás – működtethető-e, vagy mindez csak marketingszöveg?

Van-e tudatos, felépített turizmus-stratégiája a térségnek?

Meghívottak:

Greznár Attila, vidámpark-üzemeltető

Laposa Bence borász, a Kishableány étterem tulajdonosa, a Balatoni Kör elnöke,

Nagy-Golyán Nikolett, a fövenyesi és badacsonytomaji Kalóz tulajdonosa

Rieger Zoltán, a Bázis Büfé tulajdonosa

Tóth Ádám, a Pláne Badacsony Borterasz tulajdonosa

Zöld Lajosné Zsuzsa, az Alapozó-Falatozó tulajdonosa

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője

Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere

Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője

Moderátor: Erdős Gábor – Északipart Magazin

 

Időpont: szeptember 6., szerda 17.00 Helyszín: Badacsony, az Egry József Emlékmúzeum kertje (Egry József sétány 21.)

Társszervező: We Love Balaton

A Balaton Konzílium a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum és beszélgetés-sorozat, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. A beszélgetések nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.