hirdetés
hirdetés

Horváth Endre: Versenyképesebbek leszünk!

„Ha sok szempontból nézzük a minőséget, a különböző díjakat, a törekvések erősítik egymást. Azt láttam az elmúlt hónapokban, hetekben, hogy egyre erősebb és több irányú az összefogás a szakmán belül, a Magyar Turizmus Minőségi Díj is erre irányul” - mondta Horváth Endre turizmusért is felelős gazdaságfejlesztési helyettes államtitkár pénteken azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Magyar Turizmus Minőségi Díj nyerteseinek ismertetése alkalmából tartottak.

Munkatársunktól

hirdetés

Horváth Endre szerint belülről és kívülről is olyan folyamat indult el, amely segíthet abban, hogy jobban használjuk ki a lehetőségeinket. - „Az elmúlt fél év, 8 hónap még kevés volt arra, hogy a növekvő világpiacon megfelelő részt hasítsunk ki magunknak. Világszerte nagyobb növekedés indult el, hazánkban is növekszik a turizmus, de ezért még nem tettünk eleget” - tette hozzá.

„Az olyan törekvéseket, mint a Magyar Turizmus Minőségi Díj - amely nemzetközi elismertségre tett szert - a kormányzat támogatja” - mondta. „Ennek alapján bízhatunk abban, hogy ki tudunk találni magunknak olyan rendszereket, amelyekkel versenyképesebbek leszünk, és segíteni tudunk egymásnak”- fűzte hozzá. 

Az államtitkár helyettes azt is elmondta, hogy csütörtökön Brüsszelben több rendezvényen vett részt, amelyen azt látta, hogy a turizmusban több területen vagyunk kiemelkedő helyzetben, ilyen a kerékpáros turizmus.

Az Európai Kerékpáros Szövetség vezetői nagy örömmel látták, hogy a nemzeti fejlesztési tervben hazánk fordítja a legnagyobb arányú európai forrást arra, hogy fejlessze a kerékpáros turizmust. Kiemelkedő törekvéseink vannak a kerékpáros utak fejlesztésére a Duna mellett, a Balatonnál és a Tisza-tavon.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai