hirdetés
hirdetés

Jó hír a Lufthansa háza tájáról

Decemberig eltörli az átfoglalási díjat a Lufthansa-csoport.

hirdetés

Még a legalacsonyabb foglalási osztályú jegyek többszöri módosításakor sem kell plusz díjat fizetni a Lufthansa-csoport fő légitársaságainak járatain. A vállalat tájékoztatása szerint az intézkedés azonnali hatállyal életbe lépett a Lufthansa, a Swiss, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines minden rövid- és hosszútávú járatán, minden foglalási osztályán. Az Eurowings azonban hiányzik a felsorolásból, adja hírül az AirPortal szakmai oldal.

pixabay.com
pixabay.com

Eddig egyetlen módosítást engedélyezett ingyenesen a német csoport, mostantól azonban többször is lehet változtatni. Fontos megjegyezni, hogy ha a jegy módosításakor az új járatra már csak magasabb foglalási osztályú jegyek érhetők el, akkor az árkülönbözetet az utasnak ki kell fizetnie.

A Lufthansa-csoport emellett továbbra is biztosítja a garantált visszaúti szolgáltatását minden európai járatán, az utasok így biztosan visszajutnak a német, osztrák, vagy svájci bázisokra.

Az Economy Classic és Flex, valamint a Business Saver és Flex jegyek birtokosai foglalásuk mellé egy komplex csomagot is kapnak. Ennek része az esetleg kirótt kötelező karantén idején felmerülő költségek megtérítése, telefonos konzultáció, vagy például egészségügyi okokból felmerülő rendkívüli hazaszállítás.

Az intézkedéssel a Lufthansa légitársaságai a pénzvisszatérítés, és ezzel a szabad készpénzállomány mértékét szeretnék a vállalat szempontjából elfogadhatóbb szinten tartani.

Egyébként a cég minapi közlése szerint szerint eddig 5,4 millió utasnak 2,3 milliárd eurót fizetett vissza idén. Az összes beérkezett visszatérítési igény 92 százalékát teljesítette eddig a csoport, és szeptemberig minden június végéig jelzett kártérítést ki szeretnének fizetni.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai