hirdetés

Minősített lett a Kalocsa Paprikafesztivál

Jó minősítésű gasztronómiai fesztivál lett idén a lakótelepi sártengerből az érseki város szívébe költöztetett XXIII. Kalocsai Paprikafesztivál. Pénteken vehették át a szervezők az erről szóló elismerő oklevelet.

hirdetés

Kalocsa egyik legrangosabb rendezvénye a paprikafesztivál, mely idén szeptember 15-16. között az idén létrehozott Kalocsai Városmarketing Kft. szervezésében valósult meg, és vívta ki magának az elismerést. A fesztivált 2011 óta rendezik a történelmi emlékeket őrző, hangulatos belvárosban, az azt megelőző években egy a városközponttól távol eső lakótelepi környezetben ünnepelte a város piros aranyát.

A fesztivál újításait, részletgazdagságát, a bele fektetett munkát díjazták a fesztiválminősítők a pénteken átadott oklevéllel. Az elismeréseket egyébként a Magyar Fesztivál Szövetség tisztújító közgyűlésével és évadzáró konferenciájával egybekötve adta át a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program vezetősége. A minősítésből, többi közt kiderült a 21 minősítési pontnak jelentős részében igen jól vizsgázott a fesztivál. A programszerkezet szöveges értékeléséből megtudható, hogy „a programok jól tükrözték a kalocsaiságot, és a fesztivál „az előző minősítéshez képest sokkal letisztultabb rendezvény lett”. Óriási fejlődésként említik azt is, hogy az új helyszínek bevonása a belváros fesztiválvárossá vált a rendezvény idejére.

Fotók: Kalocsai Önkormányzat
Fotók: Kalocsai Önkormányzat

Az értékelés külön kiemelte a honvédség segítségével felállított sátrak egységességének, összhatásának fontosságát, illetve azt, hogy a díszelgők és a katonazenekar miként emelte a rendezvény színvonalát. Különleges, elismerésre méltó, a világ bármely táján helytálló, írták Hrivnák Tünde kalocsai mintás ruhakölteményeiből, a By Me kollekcióból látható divatbemutató kapcsán.

Az előadók és a közreműködők vonatkozásában is elégedettek voltak a minősítők. Nem kellett szervezni a fesztiválhangulat, a fesztivál klubot, szerveződött magától – írták. Fontos, kiemelendő szempontként jelent meg a minősítésben az is, hogy a fesztiválra a kalocsaiak büszkék, azon minden megkérdezett kortól, nemtől függetlenül jól érezte magát. Ugyanakkor a fesztivál egyik legnagyobb erősségeként az okos gazdálkodást jelölték meg, jelezvén ezzel, hogy kevésből illetve kevésért is lehet sokat adni. Egyébként, javaslatként megjelent még az értékelésben az is, hogy a paprika ne csak fűszerben, fűszerként jelenjen meg, hanem fűzni és őrölni is lehessen, hogy ezáltal még közelebb kerülhessenek az érdeklődők a fesztivál lelkéhez.

A konferencián a várost Török Ferenc, Kalocsa polgármestere illetve a Kalocsai Városmarketing Kft. ügyvezetője Stadler Ferenc, és a kiemelt rendezvényekért felelős referens Turcsik-Bényi Eszter képviselte. Ők vették át a kétnapos konferencia végén az elismerő oklevelet is.

Fotók: Kalocsai Önkormányzat
Fotók: Kalocsai Önkormányzat

A 10 éves Magyar Fesztivál Szövetség egyébként e konferencián új tagozatokat is létrehozott . A tisztújító közgyűlésen a Kalocsai Paprikafesztivál bekerült a gasztrokulturális tagozatba, olyan rangos eseményekkel egyetemben, mint a Budavári Borfesztivál vagy a Csabai Kolbászfesztivál .

Az országban egyébként 400 regisztrált fesztivál van, melyből 122 minősített is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai