Húsz éve nem fordult elő, hogy a világ egyik legdrágább édesborát előállító, palackonként 200 eurónál kezdődő árairól könnyen felismerhető sauternes-i Chateau d'Yquem bejelentse: a legfrissebb évjárat terméséből nem készít édes bort. A Decanter decemberi híre szerint nehéz volt meghozni ezt a döntést, de a 2012-es borokat kóstoláskor nem tartották elég meggyőzőnek ahhoz, hogy rákerüljön a címkéjére a neves borászat emblémája. Hasonló cipőben jár a Chateau de Fargues is: ilyen kevés termésük tizenkét éve nem volt, mint idén, ráadásul a szőlő háromnegyede lerohadt. (...) Az összeállítást itt olvashatja.
Kevés lesz az aszú
Húsz éve nem fordult elő, hogy a világ egyik legdrágább édesborát előállító sauternes-i Chateau d'Yquem a legfrissebb évjárat terméséből nem készít édes bort. A Mandiner Blog összeállítása.

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli
Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.

Visszatér egy legendás üdítőital
A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak
Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben
Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben
Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek
Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt
Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola
A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait
A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében
A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.