hirdetés

Ki adja át a stafétabotot?

Teli a Budapesti Gazdasági Egyetem 5-ös előadója, jelenlegi és volt diákok, tanárok, a magyar gasztronómia jó néhány kiemelkedő személyisége várja kíváncsian mi újat hoz ma a klub életükbe, mi van Hegedűs Péternek, a ProGasztro klub elnökének és alapítójának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszéke oktatójának a tarsolyában. Meghívott vendégként ezúttal mi is részt vettünk a Klubon.

hirdetés

Február 17-én ugyanis már harmadízben találkozott a BGE ProGasztro Klubja, s a rendezvény témája, mint ahogy a stafétabot is utal erre, a szakma szellemi örökségének továbbadása volt.

Figula Mihály balatonfüredi borász, Gullner Gergő az Intercontinental Budapest Hotel Executive chef-je, Meskál Tibor a Corinthia Hotel Budapest Duty Manager-e valamint Vajda József pékmester a Pékműhely Budapesttől ezúttal nem csupán szakmai tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel, a találkozón ennél sokkal többről volt szó! Mindenki saját stílusában, de rendkívül őszintén, hitelesen mesélt életútjáról, a szakma örömeiről és buktatóiról, az évek során kialakult életfilozófiájáról. A sok színes történetet és életutat végighallgatva egy dolog mégis közös volt az előadókban, a szakma iránti végtelen tiszteletük és szeretetük. A teremben ülő fiatal egyetemisták szinte itták a 'világjáró' szakemberek szavait, akik azért jöttek el, hogy tovább adják a siker titkát, ami első hallásra nem is tűnik olyan bonyolultnak: „Szeresd amit csinálsz és akkor sikeres leszel benne!”

Figula Mihály balatonfüredi borászban ugyanaz a tűz, elkötelezettség és igényesség munkál, mint édesapjában. Továbbviszi a célt: egyedi pincestílust alakít ki, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez. Gullner Gergő Executive Chef (Intercontinental Budapest Hotel) fogásai készítésénél egyedi, de harmonikus ízkombinációk megvalósítására törekszik, a tökéletes minőségre való törekvés, a vendégek és az alapanyagok tisztelete, a technológiai fegyelem éppúgy hitvallásának része, mint egykor édesapjáé volt. Meskál Tibor Duty Manager (Corinthia Hotel Budapest) „A Royal Szálló szíve-lelke” több évtizedes hazai és nemzetközi szállodai tapasztalatát, tudását hihetetlen aktivitással és szeretettel igyekszik átadni a ma és a jövő szakembereinek. Vajda József pékmester – Pékműhely Budapest szerint a jó kenyér úgy hiányzik mindenkinek, mint egy „falat kenyér” – otthon is, az éttermekben is.

"Lépten-nyomon tapasztaljuk a gasztronómiai kultúránk fejlődése iránti éhséget. A ProGasztro Klub szélesítheti, járhatóvá teheti azt az utat, amelyen keresztül példaértékű, világszínvonalat képviselő, szakterületük ikonikus személyiségeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A legendák bennünk élnek, mi magunk teremtjük őket, és mi vagyunk, akik tehetünk és teszünk fennmaradásukért "- vallja Hegedűs Péter a ProGasztro klub elnöke és alapítója.

A klubdélután nem csupán bensőséges és vidám hangulatban zajlott, de a szervezés is példaértékű volt. Nem véletlenül, a klub alapítóinak nem titkolt szándéka, hogy a jövő gasztronómiai és turisztikai szakemberei lássák és tapasztalják, hogy lehet ezt a szakmát professzionálisan is űzni! Hegedűs Péter és csapata minden apró részletre odafigyelt, végig kedves diák hostessek segítették a rendezvényt és az előadásokat követően a szervezők még egy beszélgetéssel egybekötött baráti kóstolóra is meghívták a klub vendégeit.

"A ma már több száz fős klub megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk a meghívóban.

Ezek után nem is kérdés, hogy ott leszünk-e a következőn!

Ördög Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai