hirdetés
hirdetés

Korán örültünk!

Rövid ideig tartott a boldogságunk amiatt, hogy csak a járművek díja emelkedett a kompokon, váratlanul a személyhajók több díja is megindult felfelé a bicikliké, autóké után.

hirdetés

A Balatoni hajózási Zrt. két szezon között, 2018. október 29-én hatályba lépett személyhajózási díjszabása szerint a menetrendi hajókon, a sétahajókon és a gyorshajókon nem változtak a személyi díjak a tavalyi szezonhoz képest. Bár a díjszabás hatályba lépése óta még el sem kezdődött az új szezon, a cég honlapján elérhető újabb díjtáblázatok szerint mindhárom hajótípuson több díjat jelentősen megemeltek. A menetrend szerint közlekedő hajóknál az első díjzóna díja a korábbi 1400 forintról 1500 forintra nőtt, több mint hét százalékkal emelkedett. A családi jegy a korábbi 3780 forint helyett mostantól 4050 forintba kerül, ami ugyancsak 7 százalék feletti emelést jelent. Ez a távolság, amin talán legtöbben utaznak. Ebbe a zónába tartozik a Badacsony-Fonyód, Révfülöp-Balatonboglár, vagy Tihany-Balatonfüred közötti hajózás.

A II díjzónában nem változott a díj, a normál jegy 1800, a családi 4860 forintba kerül. A III. díjzónában a normál jegy 1900 forintról 2000 forintra, a családi jegy 5130 forintról 5400 forintra nőtt, ami 5,2 százalékos emelkedés mindkét esetben. A IV. díjzónában az eddigi 2100 forint helyett 2200 forintért hajózhat egy személy, a családi jegy pedig 5670 forintról 5940-re nőtt egyaránt 4,8 százalékos emelkedéssel.

A sétahajók díjai sem úszták meg emelés nélkül. A cikk folytatását a Balatontipp.hu-n olvashatja.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk