hirdetés
hirdetés

Köztéri galéria Magyarországról Bécsben

Hazánkat bemutató köztéri galéria nyílt június 6-án, hétfőn a Michaeler Platz-on, Bécs belvárosának szívében.

hirdetés

A szabadtéri kiállítást, amely 18 képben mutatja be hazánk kulturális és történelmi örökségét, turisztikai kincseit és azt, mit ad Magyarország Európának, egy hónapig láthatja a közönség. A kiállítás az egyik záróakkordja az ausztriai magyar külképviseletek (bécsi magyar nagykövetség, Magyar Turizmus Zrt. és Collegium Hungaricum) magyar EU-elnökség idején megvalósult „Ungarn am Ruder” (Magyarország a kormányrúdnál) című rendezvénysorozatának.

A kiállítás hivatalos megnyitóját - a helyszín megtekintése és a szalag átvágása után - a követségen rendezték meg, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince, bécsi magyar nagykövet méltatta az esemény fontosságát, majd Prof. Dr. Elisabeth Vitouch, Bécs város tartományi közgyűlésének a nemzetközi, és EU bizottsági elnöke fejezte ki örömét a közös munka sikerén: „ez a kiállítás is megmutatja, hogy Magyarországot nemcsak az eddig ismert nevezetességeiről, hanem számos kiemelkedő rejtett természeti és ember alkotta kincseiről kell megismerni” - mondta.

További képek a galériában, kattintson!

- Az Európai Uniós elnökségünk vége felé hazánkat a legszebb oldaláról tudtuk bemutatni legfontosabb partnerországunk fővárosának főterén, gyönyörű környezetben, ahol a bécsiek és az ide látogató turisták is megismerhetik hazánk nevezetességeit, különlegességeit, és azt is, hogy mit jelent az uniós elnökség - mondta Szalay-Bobrovniczky Vince munkatársunknak. - A cél az, hogy az egyébként hagyományosan erős osztrák-magyar turisztikai kapcsolatok erősödjenek és az osztrák turistákat Magyarországra csábítsuk - tette hozzá a nagykövet.

A kiállítás megnyitójára több magyar újságírót is meghívtak, akik megnézték a nagykövetség épületét, és azt a zongorát is, amelyen Liszt Ferenc játszott bécsi koncertjei alkalmából. Ebéd után pedig alkalmuk volt meghallgatni Kovács Balázst, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviseletének vezetőjét és dr. Méhes Mártont, a bécsi Collegium Hungaricum igazgatóját a turizmus helyzetéről és a különböző programokról.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai