hirdetés
hirdetés

Lesz nemzeti szállodai védjegy?

Úgy tűnik, nem lesz párhuzamosan két szállodaminőítési rendszer Magyarországon, a Hotelstars Union válhat mérvadóvá - derült ki az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának szerdai ülésén. A mérkőzés a nemrég bevezetett, de egyre sikeresebb Hotelstars Union és egy tervezett, de a szállodákra még kidolgozott védjegy között dől el. A tárgyalások a tárca és szakmai szövetség közt május óta folynak.

hirdetés

Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke felvetette: miért nem egy már kész rendszert vesz át az illetékes Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és válik állami tulajdonná a Hotelstars védjegy, hiszen a minősítési rendszer kidolgozásából hazánk is jelentősen kivette részét. Amiatt is érdemes lenne ezt átvenni - fejtette ki Kopócsy -, mert legfőbb küldőpiacainkon is ezt alkalmazzák, a fogyasztóban bizalmat ébreszt, növelheti a vendégéjszakák számát.

A magyar Hotelstars védjegy jelenleg az MSZÉSZ tulajdonát képezi, azt mindegyik, a rendszerhez csatlakozott ország a saját területén jegyezte be.   

Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára úgy reagált: a védjegy kialakításában a szakmai szervzetkre kell támaszkodni és lehetőség szerint állami tulajdonba venni a Hotelstars védjegyet.

Az egységes védjegy alkalmazásával megszűnhetnének az olyan jelenségek, hogy bérház emeletén lévő szobák sorát nevezik szállodának, vagy panziók üzemelnek szállodaként - mondta el Kopócsy.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai