hirdetés

Megnyílt a Prestige, startvonalnál a Costes Downtown

3, 332, 35, 2. E rejtélyes számok magyarázatára is sor került azon a május 20-i, kedd délelőtti bemutatón, amelyen elhangzott: megnyílt a főváros egyik legújabb szállodája, a Prestige Hotel Budapest, és a hozzá kapcsolódó Costes Downtown-nál is más üzemmódra kapcsoltak a tulajdonosok.

hirdetés

A 3-as szám magyarázata

A Prestige Hotel Budapest idén tavasszal nyitott, egyelőre a light opening időszakot éli – nagy sikerrel. És tulajdonosának, Mazen Al Ramahi három szállodája közül ez a legifjabbik, hiszen a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest is az érdekeltségei közé tartozik.

Mi a 332?

A Prestige Budapesten sorrendben a 332-nak átadott hotel, és mint ilyen, van tehát konkurenciája rendesen. Ezért is nagy eredmény, mutatott rá a tájékoztatón Gaál Miklós szállodaigazgató, hogy a Booking.com portálon első helyen „jön fel”, ha az idelátogató turista a magyar fővárosban szálláshelyet keres.

35 dolgozó

Azt már Géher Zoltántól, a Continental Hotel Budapest igazgatójától, a Prestige pre-opening menedzserétől tudtuk meg, hogy különlegesen nagy csapattal kezdték a munkát a Vigyázó Ferenc utcai egységükben: 35-en dolgoznak a 85 szobás házban, és olyan apróságnak tűnő, ám nagyon fontos dolgokra is odafigyelnek, mint: minden egyes vendéget személyes, kézzel írott levéllel köszönt a ház igazgatója, és mindenkit felkísérnek a szobába, amikor megérkezik a szálláshelyre.

A Costes „2”, nem a Costes kisöccse, sőt...

Mint az már köztudott a szakmában, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem.

Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa a tájékoztatón elmondta, a jordán illetőségű tulajdonos kereste meg őket ajánlatával – hogy költözzenek ide -, hiszen hallott arról, hogy a fine dining étterem új lokációt, nagyobb térrel és lehetőségekkel rendelkező helyet keres.Bár elhatározásuk szerint a Ráday utcai egységet nem zárják be még egy évig – hiszen a Michelin-teszter az ott jártak alapján adta a csillagot – azonban május 20-tól most mégis bezár a régi Costes egy hónapra annak érdekében, hogy ide, a Vigyázó Ferenc utcai új egységbe összpontosítsák erejüket és tudásukat – szintén Miguel Rocha Viera vezetésével - a sikeres indulás érdekében. Így a korábbi helyükre foglaló vacsoravendégeiket is már e helyütt várják mostantól. Valamint Gerendai azt is bejelentette, hogy a ház tervezett grand opening időpontjától – június elejétől – az utca felöli részről is megnyitják az éttermet, vagyis a próbaüzemből élesbe fordul a Costes Downtown további története.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai