Megnyílt a Prestige, startvonalnál a Costes Downtown

3, 332, 35, 2. E rejtélyes számok magyarázatára is sor került azon a május 20-i, kedd délelőtti bemutatón, amelyen elhangzott: megnyílt a főváros egyik legújabb szállodája, a Prestige Hotel Budapest, és a hozzá kapcsolódó Costes Downtown-nál is más üzemmódra kapcsoltak a tulajdonosok.

A 3-as szám magyarázata

A Prestige Hotel Budapest idén tavasszal nyitott, egyelőre a light opening időszakot éli – nagy sikerrel. És tulajdonosának, Mazen Al Ramahi három szállodája közül ez a legifjabbik, hiszen a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest is az érdekeltségei közé tartozik.

Mi a 332?

A Prestige Budapesten sorrendben a 332-nak átadott hotel, és mint ilyen, van tehát konkurenciája rendesen. Ezért is nagy eredmény, mutatott rá a tájékoztatón Gaál Miklós szállodaigazgató, hogy a Booking.com portálon első helyen „jön fel”, ha az idelátogató turista a magyar fővárosban szálláshelyet keres.

35 dolgozó

Azt már Géher Zoltántól, a Continental Hotel Budapest igazgatójától, a Prestige pre-opening menedzserétől tudtuk meg, hogy különlegesen nagy csapattal kezdték a munkát a Vigyázó Ferenc utcai egységükben: 35-en dolgoznak a 85 szobás házban, és olyan apróságnak tűnő, ám nagyon fontos dolgokra is odafigyelnek, mint: minden egyes vendéget személyes, kézzel írott levéllel köszönt a ház igazgatója, és mindenkit felkísérnek a szobába, amikor megérkezik a szálláshelyre.

A Costes „2”, nem a Costes kisöccse, sőt...

Mint az már köztudott a szakmában, a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló Costes Downtown étterem.

Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa a tájékoztatón elmondta, a jordán illetőségű tulajdonos kereste meg őket ajánlatával – hogy költözzenek ide -, hiszen hallott arról, hogy a fine dining étterem új lokációt, nagyobb térrel és lehetőségekkel rendelkező helyet keres.Bár elhatározásuk szerint a Ráday utcai egységet nem zárják be még egy évig – hiszen a Michelin-teszter az ott jártak alapján adta a csillagot – azonban május 20-tól most mégis bezár a régi Costes egy hónapra annak érdekében, hogy ide, a Vigyázó Ferenc utcai új egységbe összpontosítsák erejüket és tudásukat – szintén Miguel Rocha Viera vezetésével - a sikeres indulás érdekében. Így a korábbi helyükre foglaló vacsoravendégeiket is már e helyütt várják mostantól. Valamint Gerendai azt is bejelentette, hogy a ház tervezett grand opening időpontjától – június elejétől – az utca felöli részről is megnyitják az éttermet, vagyis a próbaüzemből élesbe fordul a Costes Downtown további története.


A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása milyen hatással lehet a hazai turizmus és vendéglátás szektorra?
Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.