Mire buknak a lengyel turisták?

Észak-Magyarország már évek óta nagyon kedvelt a lengyelek körében, a régióban a lengyel vendégéjszakákat tekintve közel 14%-os a növekedés az előző évhez képest. Ebben nagy szerepet játszik a régió földrajzi közelsége és autópályás összeköttetése Budapesttel. Június 26-28 között mindezt a hazánkba érkező 9 lengyel utazási szakember is megtapasztalhatta, akik a Magyar Turizmus Zrt. lengyel külképviseletének meghívására járták be Egert és környékét.

A tanulmányúton az alapvető szolgáltatást nyújtó szálláshelyek kínálatát kiegészítendő a magasabb kategóriájú szállodákat és szolgáltatókat is bemutatták. A mátrai terepsegway, az egri pincelátogatás, városnézés és a lillafüredi séta mellett több gyógyfürdő (Egerszalók, Demjén, Miskolctapolca) és számos szálloda (Hotel Ózon, Hotel Park / Eger, Hotel Saliris, Hotel Shiraz, Hotel Cascade, Lillafüredi Palotasszálló Hotel Calimbra) bejárása, illetve az új turisztikai komplexum, a miskoctapolcai Avalon Park bemutatója is szerepelt a programban.

A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma a legdinamikusabban Észak-Magyarországon bővült. A KSH végleges adatai szerint a régió 2014-ben a külföldi és belföldi vendégéjszakák számában a 2. legnagyobb növekedést könyvelhette el, ami 235 ezer többlet vendégéjszakát és 13%-os bővülést jelent a kereskedelmi szálláshelyeken.

A lengyel vendégéjszakákat tekintve közel 14%-os a növekedés az előző évhez képest. A lengyel irodák ajánlataiban Budapest után Eger a második leggyakarbban választott város. Az utazók elsősorban a vidék híres borai mellett, de a termálvizek miatt is előszeretettel keresik fel az észak-magyarországi régiót. Egri Bikavért szinte minden lengyel boltban lehet kapni, ismertsége megközelíti a tokaji borokét.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.