hirdetés
hirdetés

Öko-aktív turisztikai élményközpont épül Zalában

2,5 milliárd forintos támogatásból fantasztikus fejlesztések indulnak Zala megyében,elsősorban Keszthely térségében és Zalakaros környezetében.

hirdetés

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke pénteki közleményében az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati döntésével a jövő évben olyan beruházások indulnak, amelyek új látványosságok lesznek Zalában.

 A nyertesek között van a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány, amely az alsópáhoki Kolping Hotel fürdőrészlegének és Gizella házának minőségi fejlesztésére nyert forrást.

A Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kt. öko-aktív turisztikai élményközpontot létesít Zalaszabaron, míg Zalakaros önkormányzata termáltavat és ökopartot alakít ki. A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő a családi wellness szolgáltatások fejlesztéséhez nyert támogatást, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. pedig a Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéséhez, Darnay-Dornyai Béla örökségének ápolásához jutott forráshoz.

 A Balatoni Borkultúráért Alapítvány gasztronómiai múzeumi teret alakít ki az országos műemléki védettségű 200 éves Helikon Tavernában Vonyarcvashegyen. Hévíz önkormányzata Korok és Borok elnevezéssel tematikus sétautat tervez kialakítani a település egregyi városrészében, Keszthely önkormányzata pedig a Balaton-parti sétányfejlesztés és a közterületek megújításának második üteméhez nyert támogatást.

 Balatongyörök önkormányzata élmény-sétányt létesít, a Leventura Kft ugyanakkor kikötő kialakítását vállalta a településen. A Magyar Természetjáró Szövetség a balatoni kiemelt üdülőkörzet nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztését, a túraútvonalak rendszerének kialakítását vállalta az elnyert támogatásból - derül ki a közleményből.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk