hirdetés

Orangeways-szálloda nyílt Budapesten

Megnyitotta kapuit a nemzetközi távolsági buszközlekedéssel foglalkozó Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Nyrt. első szállodája Budapesten. 

hirdetés

A tőzsdére készülő társaság az új szolgáltatással elsősorban a járatain külföldről Magyarországra érkező 150 ezer utasa számára kínál olcsó, de színvonalas szállást, de a hotel bárki más előtt is nyitva áll - közölte a társaság. 

A három csillagos, 93 szobás létesítmény éjszakánként 10 ezer forintnál olcsóbban nyújt komfortos szobát és reggelit. Az új szálláshely máris élénk érdeklődést váltott ki, egyelőre az utasok körében. A foglalást ugyanis interneten lehet elintézni, akár a buszjegy vásárlásával egy időben. Természetesen a távolsági buszon utazva menet közben is lehet igényt bejelenteni a szállásra.

Az éjszaka ára a fapados légitársaságok gyakorlatához hasonlóan a telítettségtől függően némileg változhat, azaz akár 30 eurónál olcsóbb is lehet. A társaság egyébként ingyenes ingajáratot közlekedtet a népligeti buszpályaudvar és az Ócsai úti szálloda között.

Az Orangeways a tapasztalatok alapján megvizsgálja, hogy mely más európai nagyvárosokban – esetleg Prágában is – nyisson a budapestihez hasonló szállodát.

Az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Nyrt. folytatja buszos szolgáltatásainak nemzetközi regionális expanzióját. A nemrég indult Budapest-Zágráb-Ljubljana és a tavasszal indított Budapest-Salzburg-München járat olyan hamar népszerűek lettek, hogy újabb desztinációk beindítása is várható. A célkeresztben Amszterdam és London útirányok is szerepelnek.

A részvénytársaság a magyarországi, ezen belül is a budapesti közösségi közlekedésnek is aktív résztvevője kíván lenni. A túlnyomórészt a menedzsment által birtokolt társaság e feladatokra való felkészülés jegyében emelte nemrég alaptőkéjét 2,5 milliárd forintra.

Kapitalizációja jelenleg a harmadik legerősebb a teljes hazai buszos ágazatot tekintve. Az Orangeways buszai jelenleg 50 európai várossal kötik össze Budapestet, az éves utas szám meghaladja a 300 ezret.

A társaság az új útirányoknak és szolgáltatási színvonalának köszönhetően 2013 első hat hónapjában a megelőző év azonos időszakához képest mintegy hét százalékkal növelte utasainak számát, amely meghaladta a 170 ezret.

Az árbevétel az első félévben, a 2012-es év első hat hónapjának adatát csaknem 25 százalékkal felülmúlva, 555 millió forint volt.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai