hirdetés
hirdetés

Országmarketing 2009-re

A Magyar Turizmus Zrt. a szeptemberben elkészített 2009-re szóló előzetes marketingtervét a pénzügyi világválság miatt októberben szerényebbre hangolta, és elsősorban a belföldi piacra, valamint az ígéretesnek tűnő, szomszédos országok küldőpiacaira csoportosított át forrásokat. Áprilisban a válság további hatásainak tükrében újra átnézik, és ha szükséges, aktualizálják a tervet.
hirdetés

Idén először küldőpiacokra lebontva is elérhető a marketingterv, az egyes országokra vonatkozó részek letölhetők a marketingszervezet honlapjáról. 2009-ben a marketingkommunikáció központi témája a „Kulturális Turizmus Éve” lesz, a belföldi kampány szlogenje jövőre az „Itthon láss csodát!” A kampányév keretén belül az MT Zrt. a szolgáltatókkal együttműködve országszerte, egész évre kínál szálláskedvezményeket 2=3, illetve 3=4 akciókkal, amelyekhez egész évben csatlakozhatnak a szálláshelyek.

Jövőre minden eddiginél erőteljesebb módon igyekeznek a belföldi vidéki lakosságot kulturális eseményekkel a fővárosba csábítani, és megszólítják a jövő utazóinak számító, belföldön könnyen mobilizálható 15-20 év közötti korosztályt.

A jövő év új feladatának ígérkezik az új, nemzetközi színvonalú, vidéki, például Balaton környéki, szegedi és debreceni konferenciahelyszínek piacra segítése. 2009-ben újdonság, hogy a Légi Marketing Alapból nemcsak új járatok nyitására, hanem a meglévők kapacitásaink jobb kihasználására is felhasználhatók lesznek források.

Róna Iván, az MT Zrt. vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy január 1-jétől egy TDM koordinációs részleg is működik majd a Zrt. keretei között azzal a céllal, hogy segítse munkájukban a most születő turisztikai desztináció menedzsment szervezeteket, és részt vegyen informatikai rendszerük kiépítésében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint a hazai nyilvános vécék állapota pozitívan hat a turizmusra?

Kiadónk társoldalai