Őszi Kalifornia és karácsonyi New York, Frei Tamás szemével

Frei Tamás tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Igazi világpolgár, aki otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, harmadik otthona pedig az Atlanti-óceán floridai partvidéke. A Morton’s Légi Utazási Irodával való szoros együttműködés részeként az év végén két gasztronómiai és kulturális fókuszú csoportos utazáshoz is csatlakozik néhány napra szakértőként, mesélőként. (X)

Novemberben élménydús őszi ​ utazás résztvevői töltenek 5 éjszakát San Franciscóban. A csoport már az első nap reggelén beveti magát az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb városának sűrűjébe: száz kultúra színes forgataga, az ikonikus villamosok, a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, a kihagyhatatlan Golden Gate híd, az Alcatraz börtönsziget fenyegető sziluettje, és a Twin Peaks csodás kilátást tartogató csúcsa várja a résztvevőket. San Francisco felfedezését a kaliforniai november csodás fényei mellett a nap során csatlakozó Frei Tamás amerikai kulisszatitkai teszik felejthetetlenné.

A rendhagyó kaliforniai úton a lehető legtöbbször hódolnak a kulináris élvezeteknek: krémes rákleves a kikötőben, autentikus keleti ízek Chinatownban, remek borok az ország leghíresebb borvidékén. A habot a túra tortáján a fantasztikus színekben pompázó Napa-völgy felfedezése jelenti, ahol két kiemelt borászatot látogatnak meg. A napot könnyű ebéd, borkóstolók, valamint Frei Tamás és Méhész Zsuzsa történetei színesítik.

Zsuzsa idegenvezető és újságíró, írásai a Dining Guide és a Földgömb magazinok oldalain olvashatók gasztronómiáról, különleges látnivalókról. Az amerikai nagyvárosokban a helyiek ritmusában és tapasztalatával közlekedik. Szereti a járatlan utakat, egyedi élményeket – megmutatni is.

New York City szerelmesei néhány héttel később különleges, decemberi ​ városlátogatáson vehetnek részt. Az út letér a turisták kitaposott ösvényeiről, és rendhagyó, szakértő vezetéssel fedi fel a metropolisz belső titkait, ahogy csak az ott élők látják. A Nagy Almában annyira színes és varázslatos az Ünnepek előtti időszak, mint sehol máshol. Hatalmas karácsonyfák, korcsolyázók, elképesztő kirakatok, fények, hangulatok, világbajnok ételek és éttermek. Minden ünnepi, kellemes, örömteli és laza ilyenkor. Ez a legjobb időszak valami különlegeset megtapasztalni ebből a vibráló energiákkal teli városból.

A városlátogatás résztvevői 4 éjszakát fognak a világ legizgalmasabb metropoliszában tölteni, rögtön az első reggelen Manhattan képeslapra kívánkozó, népszerű és kevésbé ismert látnivalói következnek: egy fordított zodiákus, egy titkos vágány, egy felhőkarcoló, amely szimbólummá vált, egy New York cheesecake, egy Munkácsy-festmény, egy híres utcasarok, ahol felfújja a lányok szoknyáját a szél, egy utánozhatatlan kávé, egy luxustízórai a város legjobb élménypiacán, rengeteg csodás (és nem a turistabóvli) karácsonyi ajándék az otthoniaknak.

A nap folyamán Frei Tamás is a csoporttal tart, aki – többek között – arról árul el kulisszatitkokat, hogy milyen Amerikában élni, milyennek látja az USA-t, és hogy az amerikaiak hogyan látják Magyarországot. Ezen az úton is kiemelt helyet kap a gasztronómia: felfedezik a kihagyhatatlan kínai negyedet és Little Italy-t, a város legrégebbi tavernájában megkóstolják George Washington kedvenc pitéjét, és egy mesés, a Nagy Gatsby-ből ismerős enteriőrrel rendelkező bárban is kikötnek.

A hasonlóan különleges, vagy az adott időszakban kimagaslóan kedvező ár-érték arányú utazási lehetőségeknek az iroda külön oldalt szentel ​ utazáskeresőjében ​ a “Csak Morton’s szervezésű utak” opció alatt. A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 év utazásszervezési tapasztalattal.


Kanapé-utazás Japánba

Kanapé-utazás Japánba 

Egy év kihagyás után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén újra megrendezi online formában a JFF Online Japán Filmfesztivált.
Egykor romhalmaz volt, ma már vendégeket vár ez a középkori szlovák vár

Egykor romhalmaz volt, ma már vendégeket vár ez a középkori szlovák vár 

A várban időzve nem tudjuk elengedni az érzést, hogy mi mindenről tudnának mesélni ezek a vastag kőfalak.
Májustól újabb szabadstrandnak örülhetnek  a bécsiek

Májustól újabb szabadstrandnak örülhetnek a bécsiek 

Május közepétől vehetik birtokba a fürdőzők Bécs legújabb szabadstrandját, az Arena Beach-et.
Fontos a dolgozók mentális egészsége: ingyenes programot indít az a&o hostellánc

Fontos a dolgozók mentális egészsége: ingyenes programot indít az a&o hostellánc 

Az a&o hostellánc májustól, a mentális egészség nemzetközi hónapja alkalmából ingyenes mentális egészségügyi programot biztosít minden munkavállalója számára.
A város, ahol a Titanic született

A város, ahol a Titanic született 

Belfast, ahol lépten-nyomon jelen van a történelem.
Ennyivel nőtt a Törökországba látogató magyarok száma két év alatt

Ennyivel nőtt a Törökországba látogató magyarok száma két év alatt 

Az elmúlt két év alatt több mint két és félszeresére nőtt a Törökországba látogató magyar turisták száma.
Az infláció ellenére is nagy az osztrákok utazási kedve

Az infláció ellenére is nagy az osztrákok utazási kedve 

Élénk osztrák utazási kedvről tanúskodik az osztrák autóklub frissen elkészült jelentése.
Rézvárostól a Vízi Várig - egy korty konyakkal

Rézvárostól a Vízi Várig - egy korty konyakkal 

Szlovák Turisztikai Hivatal invitálására az egyik legrégebbi történelmi város, Besztercebánya környékének felfedezésére indultunk.
Utazási hackerek jelentkezését várják

Utazási hackerek jelentkezését várják 

Z-generációs álommeló: ismét lehet pályázni World Travel Hackernek.
Új program a Brazíliába látogató turistáknak

Új program a Brazíliába látogató turistáknak 

Kihagyhatatlan program annak, aki kikapcsolódásra és pihenésre vágyik.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.