hirdetés
hirdetés

Parlamenti bemutatón az Erzsébet-utalvány

A szombathelyi Németh Dorina rajza díszíti majd az Erzsébet-utalványok borítékjainak hátlapját - jelentették be pénteken délután a Parlamentben azon a sajtóbemutatón, amelyen a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2011. december elején meghirdetett, Árpádházi Szent Erzsébet „Adni jó” gyermekrajz-pályázat győztesét hirdették ki.

hirdetés

Az Erzsébet-utalvány forgalmazója, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meghívására gyerekekkel és kísérőikkel telt meg a Delegációs terem.

Mintegy 900 pályamű érkezett a felhívásra, ezek közül választotta ki a győztest a Jankovics Marcell vezette szakmai zsűri. A legjobb rajzokat készítő mintegy harminc gyerek megajándékozása és a kiállítás megtekintése után sajtótájékoztatón közölt részleteket az Erzsébet-program részleteiről Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A díjnyertes rajz
Nagyon fontos feladat az, melyet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány magára vállalt, mert a programnak az Erzsébet-utalványon kívül a rajzpályázat és az üdültetés is része. Ez utóbbi négy nagy csoportot pályáz meg: a fogyatékossággal élőket, a három vagy több gyermeket nevelő nagycsaládokat, a szociális és gyermekjóléti intézményben dolgozó szociális munkásokat és az idős, rászoruló embereket.

A pályázatot összesen kétmilliárd forint értékben hirdetik meg négy, darabonként 500 milliós alprogram keretében. Január 16-a óta több, mint tízezer pályázat érkezett be, és mintegy nyolcezer érdeklődő telefonhívást kaptak.

Kitért a részletekre is: a gondoskodó állam vagyona megőrzése mellett, több választási lehetőséget is kínálnak majd a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft., állami tulajdonú vállalat üdülőiben. Alapesetben legalább félpanziós ellátással, akár négy-öt napot is üdülhet a nyertes.

Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke az Erzsébet programról szóló rövid beszédében a szociális üdültetés fontosságát hangsúlyozta.
2012. március 1-jétől minden olyan adat megtalálható lesz a  Humánjövő internetes oldalon, mely segíti a nyertes pályázót abban, hogy kiválaszthassa az igényeinek leginkább megfelelő szállodát.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai