Tücsköt, bogarat a tányérra a BGE-n!

A fenntartható étrend és az ehető rovarok "kerülnek terítékre" a Budapesti Gazdasági Egyetemen a Kutatók Éjszakája alkalmából.

2050-re több, mint 9 milliárdra becsülik a bolygó népességét, mely komoly kihívás elé fogja állítani az élelmiszerellátás összes szereplőjét. Azért, hogy a jövő generációinak ez ne okozzon problémát, fontos, hogy a környezeti hatások mérséklése mellett egy fenntarthatóbb élelmiszerelőállítás és a táplálkozási szokások ilyen irányú átalakítása felé tudjunk nyitni. Az ehető bogarak, rovarlárvák kiváló alternatív energiaforrások lehetnek manapság - áll a Budapesti Gazdasági Egyetem sajtóközleményében. A felsőoktatási intézmény idén a Kutatók Éjszakáján arra invitálja az érdeklődőket, hogy kóstolják meg „bogaras menüiket”* és ismerjé meg a rovarok világát a fenntartható gasztronómia szemszögéből!



A TÜCSÖK ÉS BOGÁR, AVAGY ÚTON A FENNTARTHATÓ ÉTREND FELÉ c. program mellett számos izgalmas programmal várják még személyesen és online formában az idei Kutatók éjszakáján az érdeklődőket 2021. szeptember 24-én pénteken a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

 helyszín: (Tücsök és Bogár) – Budapesti Gazdasági Egyetem - KVIK

1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11. alagsor

időpont: 2021. szeptember 24. 16:00 – 18:00

Regisztrálni az eseményre ITT lehet.

*Erre azért adódik lehetőség, mert az Európai Unió erre hivatott bizottsága 2021 júniusában adott első alkalommal engedélyt szárított rovarlárva élelmiszerként történő forgalmazására.


 Nagy SVÉT találkozó Tatán

Nagy SVÉT találkozó Tatán 

Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség lesz jelen.
A Starbucks új vezére magángéppel jár majd dolgozni

A Starbucks új vezére magángéppel jár majd dolgozni 

Ennél "környezetbarátabb" megoldást nem is választhatott volna.
Ősszel is látogatható a Viadukt Bár

Ősszel is látogatható a Viadukt Bár 

A kultúra és szórakozás nem ér véget: a közösségi tér színes hétvégi eseményekkel készül egészen október 20-ig.
Hamarosan Magyar Bor Napja

Hamarosan Magyar Bor Napja  

A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik.
A legjobb kortárs és progresszív magyar konyhák 2024-ben

A legjobb kortárs és progresszív magyar konyhák 2024-ben 

A Dining Guide Top100 Étteremkalauz listázása alapján.
Íme, a világ legértékesebb élelmiszer márkája

Íme, a világ legértékesebb élelmiszer márkája 

A Brand Finance szerint a 100 legértékesebb élelmiszermárka értéke egy év alatt 4 százalékkal, 268 milliárd dollárra csökkent.
Arculatot váltott a belvárosi bisztró

Arculatot váltott a belvárosi bisztró 

Átalakuláson és az újrapozicionáláson is keresztülmentek.
Nehéz helyzetben a Starbucks-lánc

Nehéz helyzetben a Starbucks-lánc 

Az augusztus közepén kinevezett új vezérigazgatónak több problémával is meg kell küzdenie.
Magyar tehetség is szerepel a séf verseny regionális döntősei között

Magyar tehetség is szerepel a séf verseny regionális döntősei között 

A kiválasztott fiatal séfek készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak a rangos helyi zsűri előtt, megmutatva egyedi elképzeléseiket a gasztronómia jövőjéről.
Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját

Csokigyártó veszi meg az ikonikus csipsz gyártóját 

A 36 milliárd dolláros, teljes egészében készpénzes tranzakció lehet idén a legnagyobb felvásárlás.

Interjú

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.