hirdetés
hirdetés

Túrázókirály lehetsz!

Ezek a stájerek mindig kitalálnak valamit: most éppen két olyan lelkes túrázót keresnek, akik idén nyáron csak mennek meg mennek.

hirdetés

Közben egy honlapra naponta megírják kalandjaikat, fotókat és videókat is feltöltenek. A túrázók minden felszerelését a házigazdák biztosítják, nekik csak lelkesen - szebbnél szebb vidékeken - 2 hónapon át haladniuk kell, napi átlag 17 km-t teljesítve.

A Steiermark Tourismus így szeretné felhívni a figyelmet a tartomány nagyszerű túrakínáélatára, hallhattuk a pesti Zeller Bistróban tartott sajtótájékoztatón Erich Neuholdtól, a hivatal vezetőjétől. Aki a szupertúrázó felhíváson kívül impozáns számokkal is büszkélkedhetett: a tavalyi nyár kapcsán hallhattuk, az volt minden idők legsikeresebb szezonja náluk a maga 7 millió feletti vendégéjszaka számával, több mint 2 milliós vendég számával. Honfitársaink közel 10 százalékkal többen érkeztek, mint az azt megelőző évében, a magyar regisztrált vendégéjszakák száma majd' 130 ezer volt, és ez közel 3 százalékkal több, mint 2016-ban.

Gleccsertől a borútig - ez a túraútvonal lesz a stájerek szerint a legmenőbb idén nyáron, és a programhoz külön felkészülési itinert is készítettek - amit érdemes áttanulmányozni, mielőtt pár lelkes, ámde koca túrázó nekivágna az embert próbáló gyalogútnak.

 

Termálfürdők, gyógynövényekkel és sok-sok jógával - ezek a következő időszak hívószavai, amelyet a termálvidéket képviselő Belinda Schagerltől hallhattunk.

A Schladming-Dachstein régióból érkezett  Sabrina Nagl még mindezekre is rákontrázva egy olyan új programot ajánlott, amelynek lényege, hogy egy Genussmobilnak nevezett utazási eszközön egy nap alatt egy szuperprogram bejárható.

Ez végülis igazából egy elektromos BMW, amellyel a következő helyek és ízek fedezhetők fel az idei nyári szezontól kezdve: tartalmas reggelit tüntetnek el a kocsikázók egy struccfarmon (!), majd hajókázás következik, utána pisztráng kóstolása jön, majd egy fenyőpárlat kóstolóra térnek be a túrázók egy autentikus tanyára, utána jöhet a kávé, sütemény.

Végül a Dachstein főzde legnemesebb párlatai koronázzák meg az igazán tartalmas és mozgalmas napot.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai