hirdetés
hirdetés

Új híd épül Budapesten

Gyalogos-kerékpáros híd épül a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal. Az is elképzelhető, hogy a nyáron ismét lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat.

hirdetés

A FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó- és Nyíltvízi Világbajnokság tervezett építményeinek részeként, Budapest Főváros Önkormányzata költségvetéséből és részben állami költségvetési támogatásból, a „FINA Rákos-patak híd és csatlakozó infrastruktúra előkészítése és kivitelezése” projekt keretében, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában elkészül a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál egy gyalogos-kerékpáros híd, hogy biztosítsa a rendezvény megfelelő megközelítését.

A híd építése 2017. február 6-án kezdődött és június 30-áig tart. Ezt követően vehetik birtokba a gyalogosok és a kerékpárosok. A beruházás nettó összege: 308 867 685 forint. A patakhíd kéttámaszú; CFA cölöpalapozású; két főtartós; 1,5 méter magas acélgerenda felszerkezetű; a felszerkezet hossza 26,68 méter, szélessége 6,3 méter. A gyalog- és kerékpárút hossza: 302,75 méter; a gyalogosjárda szélessége: 2,50–2,90 méter; pályaszerkezete: térburkolat, Bagger ágyazózúzalék, hidraulikus alapréteg, homokos kavics. A kerékpárút szélessége: 2,00–3,15 méter; pályaszerkezete: kopóréteg, kötőréteg, hidraulikus alapréteg, homokos kavics.

Tarlós István ugyanakkor mérlegeli annak lehetőségét, hogy a Szabadság hidat nyáron – hétvégenként – lezárják a járműforgalom elől. A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1. és augusztus 20. közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság ideje alatt - adta hírül egy másik közleményben a városháza. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai