hirdetés

Ők kapták a Best of Budapest & Hungary díjakat

Az idén 58 kategóriában osztották ki a Best of Budapest & Hungary díjait, amellyel a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak munkáját ismeri el a szalmai zsűri - közölte a  Budapest Week Publishing kiadó pénteken az MTI-vel.

hirdetés

A közlemény emlékeztet: a kiadó tulajdonosa, Freed Péter több mint két évtizede alapította a Best of Budapest & Hungaryt. A szállodai és éttermi kiadvány mára olyan multimédia platformmá vált, amely egyaránt szolgálja és tájékoztatja nyomtatásban (The Guide), online, hírlevélben és mobil alkalmazással is a magyarországi gasztronómia, vendéglátás és turizmus szereplőit, a szolgáltatókat és a fogyasztókat is.

A kiadó 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó ellenőrzése alapján ítélik oda az elismeréseket.

Az idei díjkiosztó gálát szombaton tartották Budapesten. A kiadó ezúttal már a gála előtt nyilvánosságra hozta a díjazottak nevét.

Gerendai Károlyé az Életmű Díj

A rendezvényen kilenc kiemelt díjat adtak át, közülük a legrangosabb az Életmű Díj, ezt a zsűri az idén Gerendai Károlynak ítélte fesztiválszervező és gasztronómiai munkásságért.
A kiemelt díjak között új kategória az év cukrásza, ezt Pataki János kapta, az év séfje Giorgio Cavicchiolo lett.

Az év gasztro-borásza és éttermese

Az év gasztro-borásza címet Heimann Zoltán érdemelte ki.

A fővárosban az év éttermese - modern kategóriában - Pintér Katalin, míg klasszikus kategóriában Zsidai Zoltán Roy lett.

Az év éttermese - vidék - kategóriában - Szikora Eszter és Paór Anikó, akik a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Étterem és Fogadó népszerűsítéséért tettek sokat.

A Kempinski igazgatójának jár Az év szállodása díj

Az év szállodása díjat Budapesten Emile Bootsma, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója kapta. A vidéki kategória díját Pusztai Erzsébet, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a büki Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatója érdemelte ki.

A zsűri "Különleges elismerés"-t adott Horváth Tamásnak és Kalocsai Zoltánnak, a harmadik Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha vezetőinek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai