Profi fotósokkal járhatja körbe Észak-Olaszország mesés tájait

2016. április 8-án került bemutatásra a Gerbeaud Kávéház Aranyszalonjában a Photofriuli® projekt. Egy kreatív utazási lehetőség, mely új szemléletben mutatja be Észak-Olaszország meseszép, ugyanakkor rejtett régióját Friuli Venezia Giulia mesés tájait.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az olasz dolomitokban sielőknek talán ismerősen cseng Udine neve, de feltehetően nem is sejtik mennyi történelmi és kulturális titkot rejt a város és környéke. A Photofriuli® ötlete is itt született, nem véletlenül. A program ötletgazdája, Sebastiano Sommariva Udine városban született, először a turizmustól teljesen távoli területen, privátbankárként dolgozott Rómában. Majd ráeszmélt, milyen kincseket rejt szülőföldje és milyen jó lenne, ha ezeket a varázslatos helyeket minél többen megismerhetnék, persze a táj és a látnivalók szépségéhez méltóan, nem a hagyományos módon.

A prosciutto hazájaként is ismert Friuli Venezia Giulia tartományban rengeteg kis szálloda és vendéglő, családi fogadók, sajtmanufaktúrák és borpincék várják nyitott kapukkal és nagy szívvel az arra járó vendégeket. Ennek ellenére az észak-olasz tartományt mégis elkerülik a nagy tömegek, de talán varázsát is éppen ez a meghittség adja.

Cél a régió kreatív bemutatása

A program célja az, hogy Magyarországról a turisták és látogatók nem csak egy desztinációs lehetőséget kapjanak, de olyan élmények keretei között utazhassanak, melyet normál látogatóként nem tudnának megvalósítani. A program különlegessége, hogy a vendégeket egy profi fotós fogja várni, aki a 12 fős csoportokat, a program ideje alatt, fotózási tippekkel és trükkökkel fogja segíteni, hogy minél fantasztikusabb fotó élmények készüljenek.

A fotósokat szakmai zsűri válogatja, pályázat keretei között Magyarországon. Ezzel egy újszerű látásmód keretei között örökíthetik meg a régióba látogatók ez emlékeiket, a tájakat, és az emberi profilokat is. A 3 napos programcsomag számos olyan természeti és történelmi látványosságot, gasztronómiai élményt, emberi találkozásokat és természeti csodát kínál, melyet ezen programcsomag keretei között egyedileg vehetnek igénybe az idelátogatók.

A fotózás élménye ma már mindenkié

A fotózás az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legsokoldalúbb módszere annak, hogy emlékeinket örökre megörökítsük. A fotózás élménye ma már minden social média oldalt ellep, és pontosan ezért, egy profi fotós segítségével a régióba látogatók, új szemüvegen keresztül készíthetik el képeiket. A fotók a #photofriuli hashtag segítségével, egy a projekt számára megnyitott Instagram oldalon keresztül kerülhetnek feltöltésre, ahonnan a projekt végéig szakmai zsűri válogat, s a legjobb képek 2016. májusában egy nagyszabású fotókiállításon lesznek majd megtekinthetőek Budapesten.

Két ország közös kapcsolatokkal

A program célja ezáltal a két ország közötti utazási, diplomáciai és művészeti kapcsolatok erősítése is. A projekt koncepcióját a Vision and Mission Sas tavalyi évben benyújtotta Friuli Venezia Giulia regionális turisztikai projektekért felelős ügynöksége részére is, a „Progetti Mirati” pályázati lehetőség keretei között. A benyújtott projektet a régió nagyon ígéretesnek találta és így a Friuli Venezia Giulia Turismo FVG ügynökség vissza nem térítendő regionális támogatásban is részesítette a projektet, mely hírt a sajtóreggeli napján, 2016. április 8-án délután kaptuk.

Egy hely ahol még örülnek a vendégnek

A projekt ötletét a Vision and Mission Sas turisztikai tanácsadó vállalkozás indította útjára Udine-ben, Sebastiano Sommariva ügyvezető úr koordinációjával és nemzetközi partnerkapcsolataival karöltve. A Vision and Mission célja ezzel a projekttel, hogy Friuli Venezia Giulia térség turisztikai látogatottságát egyedi úton, innovatív módon növelje és még több látogatót hozzon ebbe a térségbe, mely 17. az olaszországi régió összes látogatottsági statisztikáinak listáján, valamint 12. a szállásfoglalások terén. A turisztikai tanácsadó vállalkozás javarészt kreatív, egyedi igények szerinti projekteket alakít ki a térségben, felkarolva a régió csodálatos adottságait, egyediségét, és alacsony látogatottságának előnyeit – hogy például nincsenek nagy buszos turisztikai látogatócsoportok, hogy a régió legtöbb része érintetlen. Emellett a házigazdák, vendéglátók végtelen természetesek és nagyon örülnek az idelátogatóknak, amilyen készséggel szerveznek egyedi programokat is a turistáknak.

Hazai kreatív ügynökség a program szakmai partnere

A program szakmai partnereiként mindenképpen szeretnénk kiemelni Ledényi Attila szakmai és művészeti vezetése alatt álló EDGE Communications művészeti menedzsment tanácsadó vállalkozást és kreatív művészeti ügynökség szerepét, akik az ART MARKET BUDAPEST elnevezésű Európa egyik legnagyobb művészeti kiállításának szervezői és megvalósítói, valamint akik a szakmai zsűrit állították össze a fotósok kiválasztása kapcsán, s akik segítségével jön majd létre a projektet záró jövőbeni kiállítás is. Szintén az EDGE Communications keretei között került elkészítésre a projekt arculata, a projekt logója is.

Emellett a projektet már a legelején felkarolta és támogatni kívánta AZ UTAZÓ magazin, akik turisztikai ügynökségként online és offline média megjelenésekkel, utazási iroda kapcsolatokkal, valamint egyéb televíziós megjelenésekkel is segítik a programot, ugyanakkor a térségről kisebb bemutató filmet is készítenek majd, Érsek M Zoltán vezető szerkesztő és újságíró segítségével.

A magyarországi szakmai kapcsolatok koordinálását és networking munkát Semperger Kinga segíti, aki egyrészt a ProjectMine gazdasági tanácsadó Kft. ügyvezetője, a nemzetközi projektek igazgatója és az udinei Vision and Mission Sas szakmai tanácsadója. A magyar és olasz diplomáciai kapcsolatok megerősítését is segítő projektet az Olasz – Magyar Kultúr Intézet is figyelemmel kíséri, ahogyan Olaszország budapesti nagykövetségének is tisztelt kollégái jelenlétükkel emelték a rendezvény fényét. Külön köszönet jár Paolo Petiziol ex-konzul úrnak, aki mindamellett, hogy Csehország konzulja volt, remek magyarországi diplomáciai kapcsolatokkal rendelkezve a MITTELEUROPA elnevezésű kulturális és turisztikai együttműködéseket koordináló szervezet elnöke. Személyes célja és motivációja, hogy a két ország között számos további együttműködés és lehetőség alakuljon ki, leginkább a turizmus területén. Petiziol úr saját maga is részt vett a budapesti sajtótájékoztatón, és nagy örömmel üdvözölte a projekt elindítását.

Kis családi vállalkozások varázsolják el a vendégeket

Olaszországból elsőként állt a program mellé az Udinében található Hotel Suite Inn szálloda, akik a programcsomag keretei között a szálláshelyet fogják biztosítani. Giuliana Ganzini asszony egy családias szállodát vezet, ahol a család teljes női generációja segíti ennek a fantasztikus kis szálláshelynek a működését, valamint remek tematikus programokat is kínálnak. A szálloda minden mértékben a régió természetességét idézi, mindennap friss reggeli kínálattal, mely a régió kis beszállítóitól érkezik. Giuliana asszony emellett az Udinében található szállodaszövetség vezetője is, rendkívül aktív tagja a térség és régió turizmusának fellendítését segítő minden akciónak.

Emellett a projekt egyik kiemelt gasztronómiai „élmény” partnere az Aquila Nera étterem, Luca Masarotti vezetésével, akinek teljes családja a vállalkozásban dolgozik. Luca arról híres, hogy Vespa motorján folyamatosan járja a régiót, megismerve és felkutatva azokat a kis eldugott kézműves élelmiszeripari termelőket, akik a térség és a régió kimagasló minőségű élelmiszereit, borait, sajtjait, sonkáit gyártják. Az étteremben különlegességként magyarországi mangalica szalámi is található! Az Aquila Nera étteremben szezonálisan változó menü várja az idelátogatókat, függően attól, hogy éppen milyen friss alapanyagokat sikerült felkutatni a térségben. A hely ad majd lehetőséget arra, hogy az ideutazók betekinthessenek egy családi étterem életébe és például zárás után megörökíthessenek olyan pillanatokat, hogy miként készül fel egy családi étterem a mindennapokra, hogyan érkeznek a friss alapanyagok.

A projekthez csatlakozik még sajtmanufaktúra Fagagna és a hegyvidéki területekről, prosciutto gyártó San Danieliből, valamint történelmi éttermek és egyéb gasztronómiai műhelyek. Akik nemcsak finom ízeket, de remek fotózási lehetőséget is kínálnak az idelátogatók számára.

Csak 6 órás autóútra van a prosciutto hazája

Friuli Venezia Giulia régió mindösszesen 6 órás autóútra található Magyarországtól, Budapestről végig autópályán közelíthető meg, csodás tájakon keresztül.

  • Egy régió, ahol fantasztikus teraszos dombok között kel a nap, egy régió, ahol a gyorsfolyású hegyi patakok találkoznak a tengerrel, egy régió, ahol 30 perc alatt lehetünk a hegyekben, de ugyanennyi idő alatt a tenger is elérhető.
  • Egy régió, mely a prosciutto hazája, egy régió, mely fantasztikus gasztronómiai élményeket kínál.
  • Egy régió, ahol még a családias vendéglátáson van a legfontosabb hangsúly, egy régió ahol nincsenek 5 csillagos szállodaláncok, de annál inkább meseszép történelmi épületekben találhatunk a térség hangulatát idéző családi szállodákat, farmházakat, villákat.
  • Egy régió mely telis tele van történelmi emlékekkel, 14. századi kastélyokkal, és palotákkal, templomokkal és mindez egy vad szépségű táj sziluettjébe olvadva varázsolja el az idelátogatókat.
  • Egy régió, ahol még virágzik az igazi olasz vendégszeretet, ahol a vendéglős pontosan tudja, hogy mit szeretnénk enni, ahol a sajtok mellé varázslatos borok várnak és ahol a dombtetőn ülve csodálhatjuk a mediterrán naplementét, ahogy a ciprusok hosszú árnyéka elkíséri a napsugarakat a lankák mögé.

Már májustól elérhetők az utazási csomagok

Az utazási csomagok, ez év májusától már kijelölt utazási irodákban érhetőek el, melyről a későbbiekben minden kedves érdeklődő felé kommunikálni fogunk, valamint várjuk is utazási irodák érdeklődését. A 3 napos program keretében gasztronómiai helyszínek, történelmi helyek, kastélyok, szépséges természet, San Danieli dombos és lankás vidéke és a Tagliamento folyó meseszép környéke is bemutatásra kerül, miközben még egy 14. századi kastély – étterem is bemutatkozik majd Spilimbergo-ban, az idelátogatóknak, melynek ablakából fantasztikus fotósorozatokat készíthetnek a látogatók.

A projekt Facebook oldala itt található: www.facebook.com/photofriuli

További információk kapcsán készséggel áll rendelkezésre: Semperger Kinga- nemzetközi projekttanácsadó semperger.kinga@projectmine.hu +36 70 931 5585

Forrás: Vendég&Hotel Online


A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat

A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat 

Az ingyenes utalványok május 31-ig, illetve az őszi szezonban lesznek érvényesek.
Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.