hirdetés

Angyalbögyörővel hódítana hazánk a Dubaji Világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiai kínálatának bemutatása is. A Magyar Pavilon éttermének egyik legújabb fogása ötvözi az arab világ különleges ízeit a magyar hagyományokkal.

hirdetés

Az ételt a pavilon séfje, Pintér Károly álmodta meg, aki a Dubajban megtapasztalt ízvilágot, fűszereket és hangulatot használta inspirációként. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz: „a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában".


Az "Angyalbögyörő"

A kifejezetten a Dubaji Világkiállításra készült „Angyalbögyörő" fúziós ételt klasszikus nudlival és tépett kacsahússal tálalják, amit az arab gasztronómiára jellemző datolyakrémmel, pisztáciával, bodzás-hibiszkusz zselével és zatarral, az egyik legismertebb keleti fűszerrel színesítenek. A fogást az első pillanattól kezdve komoly érdeklődés övezi a látogatók körében. Emellett az étlapon a karácsony óta elérhető egyedi halászlének akkora sikere volt az ünnepek alatt, hogy immár állandó fogásként szerepel a kínálatban - olvasható az MTÜ honlapján.

A Magyar Pavilon bisztrója könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra. Konyháján nyolc olyan szakmai kiválóság dolgozik, akik az ország legkiválóbb vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben már bizonyítottak. A menüsort a komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly állította össze a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alelnöke, Csapody Balázs közreműködésével.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai