hirdetés

Csepelről érkezik a sztárok ajándéka Cannes-ba

A szíriai Damaszkuszból származó luxuscsokoládé márka, a GHRAOUI a filmfesztivál hivatalos ajándékozó partnereként kínálja finomságait a kiemelt vendégek és a jelen lévő világsztárok részére Cannes-ban. A szenvedély, az érzelmek, és a család évszázados története teszik a GHRAOUI-t világszerte kiemelkedővé, budapesti márkaboltja, és csepeli manufaktúrája pedig hazánk különlegességévé.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Május 17-én kezdődik a világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja Cannesban. 2022-ben a magyar vonatkozású nevezett filmek mellett egy másik hazai különlegesség is feltűnik a vörösszőnyegen, ugyanis a GHRAOUI Csokoládéházat az a megtiszteltetés érte, hogy az idei fesztivál hivatalos ajándékozó partnerének kérték fel a szervezők - írja a Store Insider.

A cannes-i hőségre való tekintettel a GHRAOUI nem csokoládéval készül a filmfesztiválra, hanem a 200 éves damaszkuszi családi recept alapján készített aleppói pörkölt pisztáciával töltött kandírozott sárgabarackokkal.

Fotó: A Ghraoui Facebook oldala
Fotó: A Ghraoui Facebook oldala


II. Erzsébetnek is szállítottak

A Ghraoui család története egészen 1805-ig vezethető vissza, míg a luxuscsokoládéké 1931-ig, amelyet egy franciaországi látogatás indított útjára. Sadek Ghraoui úgy döntött, hogy megismerteti a minőségi csokoládét a közel-keleti fogyasztókkal, habár kezdetben a csokoládé önmagában nem volt elég csábító a hagyományos arab édességekhez szokott emberek számára. A kézműves csokoládé új csemege és kulináris felfedezés volt. Így minden csokoládédobozba ezüst ollót vagy egy arany levélbontó kést tettek, hogy az embereket az újdonság megvásárlására csábítsák. A siker nem maradt el, amelyet az koronázott meg igazán, hogy II. Erzsébet királynő londoni udvarába is beszállítottak. 2017-ben új fejezet indult a neves Csokoládéház életében, Budapesten, az Andrássy úton kapott újra szárnyakra Bassam Ghraoui üzletember vezetésével.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk