Délben bezár a Zóna

A Lánchíd utca lezárása olyan mértékben megnehezítette a ZONA életét, hogy a tulajdonosoknak meg kellett hozniuk a döntést: május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva az étterem az építési munkálatok idején, és várhatóan augusztus 26-án nyit újra a megszokott időben. 

Április 28-án lezárták a nyár végéig a Várkert Bazár előtt haladó Lánchíd utcát, mert csökkentett forgalmúvá alakítják. Ez számos előnyt hoz majd a városrész és látogatói számára egyaránt, átmenetileg azonban nagyon megnehezíti az itt működő éttermek, boltok és szállodák életét. A ZONA étterem például arra kényszerült, hogy korlátozza a nyitva tartásának idejét.

“A munkálatok megkezdésekor még nem lehetett tudni, milyen hatással lesz az utca átépítése a forgalmunkra, így például azt, hogy az ebédidőt vagy a vacsorát fogja jobban érinteni, de néhány nap után egyértelművé vált, hogy gyorsan intézkednünk kell a veszteségek minimalizálása érdekében. Mivel a tárgyalásaink, melyek a parkolás megkönnyítésére irányultak, nem vezettek eredményre, és a vendégeink láthatóan nem szívesen tettek kerülőt felénk ebédidőben, úgy döntöttünk, hogy május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva a ZONA.” - ismertette a helyzetet Baldaszti Péter, az étterem egyik tulajdonosa, a Baldaszti Group vezetője.

Az új nyitva tartás (18:30-tól éjfélig, keddtől szombatig) tehát május utolsó napjait, valamint a júniust és a júliust érinti. Ezt követően augusztus folyamán három hétre bezár az étterem, ami azonban nem a felújítási munkálatok miatt történik, hanem azért, mert több csúcsétteremhez hasonlóan a ZONA is szünetet tart.

A tulajdonosok bíznak benne, hogy még sikerül eredményeket elérniük a kivitelezőkkel és az I. kerületi önkormányzattal folytatott tárgyalásokon. Emellett folyamatosan keresik a megoldásokat az utcában található többi kereskedővel közösen arra vonatkozóan, hogy megkönnyítsék az ide irányuló közlekedést. Addig is arra biztatják a vendégeket, hogy taxival vagy gyalog jöjjenek el a Lánchíd utcába.

Forrás: Vendég & Hotel


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?