Eddig nem volt, mostantól lesz

Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) pályázatot hirdetett a budapesti cukrászatok körében, abból a célból, hogy most, első alkalommal megtalálja és kihirdethesse Budapest Desszertjét, amely a hétvégi, szeptember 14-16-ig, a Bazilika előtti Szent István téren kóstolhat majd bárki, aki felkeresi az Édes Napok Budapest rendezvényt, és kíváncsi arra, milyen is ez az új desszert.

A nyertes kihirdetése alkalmával tartott tájékoztatón, szeptember 11-én, a Miele budai bemutatótermében és főzőiskolájában elárulták a CSÉSZE vezetői, hogy melyik cukrászat lett idén a győztes: ez a Szamos Marcipán. Az ő mestercukrászuk, Nagy Péter alkotta azt a szőlős desszertet, amely idén elvitte a pálmát.

Mint a verseny szervezői elmondták, a szőlő kötelező alapanyagként szerepelt a kiírásban, kellemes meglepetésükre elég sokan - 13 fővárosi, minőségi cukrászat-  neveztek be a monodesszert témára kiírt versenyre, és küldték el pályamunkájukat, amelyeket egy titkos szakmai zsűri bírált vakkóstolással, és közösen hozták ki idén győztesként a Szamos Marcipánt.

A sajtótájékoztató-díjátadón azt is hallhattuk, hogy a versenyt hagyományteremtő céllal hozták létre, és nem győzik azt sem hangoztatni, hogy az élelmiszer ágazaton belül a hazai minőségi csokoládé manufaktúrák olyan magas színvonalon dolgoznak, hogy halomra hozzák el a különböző rangos díjakat nemzetközi megmérettetéseken. Például csak tavaly mintegy 9 érmet zsebeltek be a világ legrangosabb cukrász versenyein.

A díjátadón a Szamos Marcipán megjelent képviselői és a győztes monodesszertet készítő mestercukrászuk az elismerés mellett egy professzionális sütőt is átvehetett, amelyet a Miele ajánlott fel.

 

Forrás: Vendég


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?