Eszter álma Halásztelken vált valóra

Húszéves álma valósult meg Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek, amikor e hét szerdán megnyithatták Halásztelek legújabb cukrászdáját Dobay Cukrászda néven, ahol a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak. Mostantól a Dobay Cukrászda látja el süteménykölteményeivel a Budapest Party Service Kft. rendezvényeit is.

A gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként nyílt meg december 14-én a Dobay Cukrászda Halásztelken. Ezzel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Halásztelek legtrendibb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak. 

Dobay néven nyitott új cukrászdát Halásztelken december 14-én a VakVarjú Étteremcsalád. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

 

Húszéves álmunk vált valóra a Dobay Cukrászda megnyitásával, hiszen két évtizeddel ezelőtt már a VakVarjú éttermek előtt szerettünk volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodort bennünket az álmunktól, az éttermek és a Budapest Party Service Kft. került a gondolkodásunk középpontjába. A rendezvényipar pandémia utáni újraindulásakor azonban már fontosnak éreztük, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessük. Idén nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottunk ki Csepelen, ahol nekiláttunk fejleszteni a Dobay sütiket, amivel párhuzamosan elkezdtük keresni első cukrászdánk otthonát is”, mondta a megnyitó alkalmával Semsei Rudolf.

 

Elmondása szerint Halásztelek szerelem volt első látásra, elvarázsolta a Malonyai-kastély és annak parkja, és hogy minden adott volt egy olyan hely működtetéséhez, amelyre a jövőben a tulajdonosokon és a cukrászda dolgozóin kívül a halásztelkiek is büszkék lehetnek.

„Cukrászdánkat Halásztelek megkerülhetetlen találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, torták, sütik és pékáruk mellett olvasni vagy kellemesen beszélgetni is lehet. Már most a további fejlesztéseken gondolkodunk. A Dobay Cukrászda melletti önálló kis épületrészben jövő tavasztól egy családi rendezvényekre, kisebb foglalkozásokra vagy cukrászoktatásra is alkalmas helyiséget alakítunk ki. Ekkor szeretnénk megnyitni a cukrászda épületében lévő szállodai szobáinkat is. Tavasszal pedig a most még csak süteményektől és karácsony közeledtével beiglikkel roskadozó gyönyörűséges pultot parfétortáink mellett saját főzésű fagylaltjainkkal is megtöltjük”, mondta Semsei Rudolf.

 

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy egy számára szívmelengető családi emlék éledt újjá a cukrászda megnyitásának perceiben, hiszen nagyapjának Dobay vendéglő néven volt egykor étterme Barcson. Elmondta azt is, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani vendégeik bevonásával, hogy a számukra legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe.

 

Az ünnepélyes megnyitón bemutatkozott Matics Gábor, a Dobay Cukrászda cukrászmestere, valamint Illyés Endre pékmester is. Gábor már több mint 20 éve van a cukrászszakmában, míg Endre három évtizede dagaszt péksüteményeket.

Szabó Tibor, Halásztelek polgármestere örömét fejezte ki, hogy jó és értő kezekbe került a Malonyai-kastély területén álló üzlethelyiség, és elismerően nyilatkozott a cukrászda fiatalos enteriőrjéről, valamint ízletes sós és édes cukrásztermékeiről.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget: Kispál György, a Halásztelek-Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa áldotta meg az épületet.

A házszentelés után a meghívott vendégek megízlelhették a Dobay Cukrászda szeretettel sütött cukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit és kenyereit.

 

 

 

Forrás: vakvarju.com

Forrás: Turizmus Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?