Ez a balatoni étterem is bezsebelt egy rangos díjat

Michelin Bib Gourmand elismerést kapott a balatonfüredi Sparhelt.  

A legjobb ár-érték arányú éttermeket honoráló Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült a közel nyolc éve nyílt balatonfüredi Sparhelt étterem.

A családias, fiatalos, bisztró konyhát kínáló étterem egy a magyar hagyományokra épülő, a gyerekkorunk ízeit megidéző menüsorral, illetve egy a nemzetközi ízvilágot felvonultató menüsorral várja a vendégeit egész évben. A tulajdonos szerint a magyar vidék gasztronómiája hihetetlen lehetőség előtt áll, a Sparhelt pedig a kezdetek óta a minőségi vidéki vendéglátás egyik hírvivője.

 

Idén először a budapesti éttermeken kívül a vidéki vendéglátóhelyeket is szemlézte a legendás Michelin Guide, az első díjazottak közé pedig bekerült a balatonfüredi Sparhelt is, amely a legjobb ár-érték arányú, minőségi konyhát kínáló éttermeket elismerő Bib Gourmand különdíjban részesült. „Hatalmas öröm számunkra az elismerés, közel nyolc év munkája érett be általa. Köszönettel tartozunk a vendégeinknek, akik folyamatosan inspirálnak minket, és adnak lendületet a fejlődéshez. Hálával tartozom az egész csapatnak is, hiszen az ő munkájukat dicséri a minősítés”, mondta Kántor Zsuzsanna étteremtulajdonos.

A Sparhelt egy családias és egyben fiatalos bisztró étterem, amelyet közel nyolc éve álmodott meg Kántor Zsuzsanna, Elek Balázs séffel közösen, aki a nyitás óta tölti be ezt a pozíciót. Az étterem gasztronómiai filozófiája két egyedi menüsorban mutatkozik meg. Az Örökség menü a magyar konyhát mutatja be az étterem saját, egyedi értelmezésében, főleg hazai alapanyagokra támaszkodva, a mai kor szellemében. A Kalandozás menü pedig kitekint a határokon kívülre és onnan választja ki a felhasznált alapanyagokat.

A Sparheltben vannak rendszeresen visszatérő fogások is, amelyek a vendégek kedvencei, ilyen a velős pirítós, a fürj kacsamájjal és marcipános paszternákkal, valamint az elmaradhatatlan őszi mandarinos fehércsokis sütőtök leves.

 

Forrás: gwc.hu


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.