Nyertes magyar sörök Londonban

Az Etyeki Sörmanufaktúra Princessin Edeck - Királyleányka Sparkling Ale söre ezüstérmet, a Just for fun - Rozsos dupla IPA (India Pale Ale) sör pedig bronzérmet nyert több mint 40 ország, csaknem 700 terméke között a londoni 26. International Beer Challenge versenyen - közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar vállalkozás Németország, Belgium, Nagy-Britannia vagy az utóbbi évtizedben az úgynevezett kraftsör piacot (kisüzemi, kézműves sör) letaroló Amerikai Egyesült Államok termékeivel versenyzett. Az Edeck sorozatot még 2019-ben indították el az Etyeki Kúriával, a most ezüstérmet nyert sört pedig a Nádas Borműhellyel közösen készítették - ismertette a cég. A bronzérmet nyert, szűretlen rozsos dupla IPA-ról azt írták, hogy a különleges maláták mellett a négyféle komló teszi a terméket tökéletessé. Az International Beer Challenge 2022 díjait egy gálaműsoron adták át a hétvégén Londonban - áll a közleményben.

Radányi Orsolya, főzdevezető, az Etyeki Sörmanufaktúra tulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy a családi vállalkozás 2015-ben alakult és négyen dolgoznak az etyeki telephelyen, ahol 12 féle terméket gyártanak. Hozzátette, hogy a cég azért is indul nemzetközi versenyeken, hogy megismerjék őket és ezzel beindulhasson az exporttevékenységük, ugyanis szeretnének külföldön terjeszkedni a jövőben. A vállalat saját tőkefinanszírozással folyamatosan fejlődik, 2022 elején például vásároltak egy alumíniumdoboz-töltő gépet a termelés növelése érdekében. A tulajdonos tájékoztatása szerint 2020-ban az éves nettó árbevételük mintegy 28 millió forint, 2021-ben csaknem 35 millió forint volt, 2022-ben pedig hozzávetőlegesen 38 millió forint lesz.

Forrás: MTI


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.