Februárban újra VinCE Budapest Wine Show

Hazai top borászatok mellett a borvilág nemzetközi sztárjai érkeznek február végén Budapestre, az 5. VinCE Budapest Wine Show-ra. Idén is híres évjáratokkal és az aukciók világával ismerkedhetnek a vendégek. Természetesen újdonságokkal, többek között a hazánkban debütáló Abrau-Durso pezsgőpincészettel készülnek a szervezők. 

A VinCE Budapest Wine Show idén is azt tűzte ki célul, hogy a hazai borvilágra irányítsa a figyelmet és találkozópontként rajzolja fel a borvilág térképére Budapestet. Közép-Európa legnagyobb boreseménye ebben az évben minden eddiginél több neves nemzetközi szakértőt, a Master of Wine Intézet tagjait, szerzőket és szaktekintélyeket lát majd vendégül, hogy a kiállításon a minőségi magyar borokat bemutatva újabb benyomásokat szerezzenek a hazai borszakma fejlődéséről és hírét vigyék a hazai borászoknak és szőlőfajtáinknak. A „borvilág jedilovagjai” és a több mint száz szakértő mellett a három nap során a borkedvelőket is új felfedezések, az előadásokon új ismeretek és szórakoztató programok várják.

 160 kiállító 1000 bora

A VinCE Budapest három napja alatt 160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatják a vendégek a Corinthia Hotelben. Az összes kiállított bor kóstolására szóló napijegyes megoldással az előző évek mintájára kényelmesen és kötetlenül folyhat a borvidékek és tételek felfedezése. Idén nem csak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is újabb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők, a most debütáló programon interaktív játékokban próbálhatják ki magukat.

Non-stop tanulás

A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várják a vendégeket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat. A VinCE ötödik évfordulójának alkalmából a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével. Tíz hazánkba érkező Master of Wine (Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria és Hollandia borszakértői), vagyis nemzetközi szaktekintély mutatja be egy-egy kedvenc évjáratát, míg a világhírű Sotheby’s aukciós ház szakembere ritkaságokról és történelmi rekordokról mesél.

További különlegesség, hogy idén távoli kávétermő régiók minőségi kávéival is megismerkedhet a nagyközönség André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi szakértőjének kalauzolásával, hozzá pedig brazil vagy indiai bort is kínálnak majd. (Minden előadás kóstolóval egybekötött, az erre szóló jegyek elővételben vásárolhatóak meg.)

Ragyogó programok az Oscar-díjátadó jegyében - francia és orosz pezsgővel

Az Oscar-gála hangulatot világsztárok borai hozzák majd el a bálterembe, többek között a Jolie-Pitt páros, Alonso és Sting borait, vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgőjét kóstolhatják a vendégek. Amíg az idei Oscar-díj jelöltjei felkészülnek a vasárnapi gálára, a Corinthia Hotelben folytatódnak a pezsgő programok. Pénteken a történelmi orosz pezsgő, az Abrau Durso debütál hazánkban, majd Márkus György, a legnagyobb hazai Champagne szakértő ajánlásával elegáns, chardonnay-ból készült tétekkel koccinthatunk. A szombati nap stílusosan a világ kedvenc champagne-házával, a filmszínház és az Oscar-gála pezsgőjeként is ismert Moët & Chandonnal indul.

A rendezvény pénteki napján egy hazánkban debütáló peszgő különlegesség kerül majd a figyelem középpontjába. II. Miklós cár kedvencével, az Abrau-Durso valódi (botrányoktól mentes) orosz pezsgővel ismerkedhetnek meg a vendégek. A kiváló orosz pezsgőt több, mint 140 éve készíti az Abrau Durso pezsgőpincészet a Fekete-tenger és a Kaukázusok közelében. A VinCE Budapest első pezsgős mesterkurzusának egyik előadója Fabien Lorenzen, az Abrau-Durso pincészet francia származású borásza lesz. 

 Előadást tart Tom Stevenson is, a régióra specializálódott, számos könyvet jegyző szakíró, aki a Veuve Cliquot ház magnum palackjaival illusztrája szavait. Vásárnap pedig a VinCE tesztjein ötcsillagos eredménnyel remekelő Alfred Gratien tételeit mutatja be hazánkba érkező borászuk.

Idén nem csak a poharak telnek meg

A szervezők további újítása, hogy vasárnap a neves borászok mellett végre a hazai séfek is reflektorfénybe kerülnek; a közönség előtt mérik majd össze tudásukat mind főételek, mind édességek terén. Aki pedig mozizós hangulatban folytatná az ismerkedést a gasztronómiával is, az mesterséf gourmet menüjével kísérve nézheti végig a szakácsok Oscarjaként ismert Bocus D’Or versenyről készült nagy sikerű dokumentumfilmet. A kiállítótérben sonkákat, kézműves sajtokat, levezetésként a Gerbeaud és a La Praliné édességeit ízlelhetik meg a látogatók.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?