Nagy Tokaji Kóstoló ezer résztvevővel

Tokaj Grand 2015 - Meghaladta a vendégek száma az ezer főt, ami azt bizonyítja, hogy egyre több borkedvelő érdeklődik a Tokaji borvidék iránt.

Tekintse meg a rendezvény képeit!

 Ime néhány gondolat a Tokaji Borvidék múltjáról, jelenéről és jövőjéről, ahogy a rendezvényen résztvevő borászok látják.

 „A családi gyökerek vonzottak vissza minket Sárospatakra; láttuk a változást. és hiszünk abban, hogy ez még csak a kezdet, az igazi robbanás még most következik. Egyre több pincészet jelenik meg Hegyalján, akik modern szemléletmóddal állnak a szőlészethez és a borászathoz, új utakat keresve. Ez a sokszínűség a fejlődés legfőbb motorja. Dinamizmusunkkal, szakmai elköteleződésünkkel és lelkesedésünkkel szeretnénk megmutatni, hogy mire képes Sárospatak, mire képes a furmint mint szőlőfajta, és ezáltal mire vagyunk képesek mi. A borvidéken elindult modernizációs munkát be kell fejezni, de a legfontosabb feladat bekerülni abba a világpiaci körforgásba, ahol megmutathatjuk a világnak Hegyalja igazi arcát.”

Harsányi Gábor, birtokigazgató, Harsányi Pincészet

„A Tokaji borvidék rögös útja – mindannyian tudjuk – kátyúkkal csipkézett. Sokak munkája kellett már eddig is ahhoz, hogy az elmúlt korszak viszontagságai után újra büszkén tekinthessünk a tokaji borra. A munka azonban még közel sem ért véget. Most nem kevesebb kell, mint egy borforradalom. Forradalom kell a szőlőskertekben, forradalom kell a borospincékben, és forradalom kell a borospoharakban is. Nem is tagadhatnák, hogy az RWZ-nél minket bortermelőként ennek a forradalomnak a szele terelt Mádra. Bár gyökereink nem ide kötnek bennünket, olyan lelkesedéssel hisszük e borvidék felemelkedését, mintha ide születtünk volna. Mi az RWZ-nél valljuk, hogy a fehérbor presztízsét hazánkban a Tokaji borvidék teremti újra, ebben a munkában pedig büszkén vállalunk részt mi is.”

RWZ – Revolution WineZ, Mezőkövesd

„Amint a teljes Tokaji borvidéken, úgy a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon is kézzel foghatóak az elmúlt két évtized fejlődései és változásai. Egyre kifinomultabban készülnek el aszúboraink, jobban értjük a dűlőinket, aminek legfőbb jele, hogy 2013-ban dűlőszelektált aszúborokkal rukkoltunk elő. Vitathatatlan azonban, hogy a száraz furmint borainkban történt a legnagyobb fejlődés. Egyetlen dolog, ami nem változott a birtok újratelepítése, újraindítása óta, az az, hogy a lehető legtermészetesebb módon kezeljük a szőlőinket, és ennek legcsodásabb igazolása a 2014-es, Kis-Garai-dűlő szelektált, organikus száraz furmint borunk."

Makai Gergely, technikai igazgató-főborász, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok

„A Tokaji borvidék kiemelt feladatának tekinti, hogy a Kárpát-medencei magyarság számára az ünnepek elengedhetetlen része legyen a világban talán legjobban ismert hungaricum, a tokaji aszúbor fogyasztása. A borvidék szereplőinek közös terve, hogy 2015-től elinduljon a „Tokaji Aszú az ünnepek bora” üzenettel fémjelzett programsorozat.”

Kalocsai László, a Tokaj Reneszánsz elnöke, a Dereszla Pincészet ügyvezető igazgatója

„A Tokaji borvidék megújulása elengedhetetlen a hazai és a nemzetközi sikerek eléréséhez. A borvidék jövője a termőhely egyediségét megjeleníteni képes borokkal biztosítható. A terméskorlátozással előállított, a világon egyedülálló geológiai adottságokkal rendelkező vulkanikus termőhelyről származó száraz furmint borok és a magas minőségű botritiszes borok stílusának letisztulása elengedhetetlen, melyet az eredetvédelmi szabályozások módosításában megkezdődött folyamatok is elősegítenek. A település szintű bor, a Mád megjelenése ugyancsak a megújulás része. A cél a tiszta, jól strukturált, fajtajelleget és ásványosságot egyaránt megjelenítő bor elkészítése, mely a nemzetközi piacon széles körnek teszi elérhetővé a termőhely értékeinek megismerését. A megújulás része, hogy a nemzetközi piacon a fogyasztók a terroirélményt a palack formájához köthessék; ebben játszik szerepet a megújult tokaji palack, mely szintén hozzájárul a nemzetközi sikerekhez. A vendéglátással és a szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos fejlesztések a stratégia kulcsfontosságú részét képezik, a borok autentikus környezetben történő megismertetésének eszközei. Ezt a célt szolgálják az olyan beruházások, mint a Botrytis Hotel, a Gusteau Kulináris Élményműhely, az Első Mádi Borház és Bisztró, az Aszúház, vagy az épülő Percze Élményközpont.”

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.