Food truck egy elit étteremben?

Igen, valóban van ilyen. Éspedig Bécsben. Egy étterem, ahol a mozgóárus nem járja az utcát, hanem egy helyben áll. Egyedülálló kezdeményezés a városban, food-truck zárt térben. Szokatlan az ilyesmi ezen a környéken. A konyháját ráadásul nem is akárki, hanem egy gourmetszakács viszi.

Bécs központjában, a Dorotheergassén található Blue Mustrad az egyik legrégebbi bár. Nagy a renoméja, remek a konyhája, a világ több ízét az asztalra varázsolja. Már a dizájnja is rendhagyó, 600 itáliai villanykörte tölti be fénnyel a teret, a bárpult mögötti impozáns gótikus ívek díszelegnek, keleties hangulatot kölcsönözve az étteremnek. Otthonosan érzi magát az ember ebben a meglepő és elegáns miliőben. Szóval épp ide, ebbe az elit lokálba, annak is az előterébe álmodta meg a tulajdonos e különleges kombót.

A lakókocsi, a truck nem hat zavaróan, olyan, mintha mindig itt állt volna, holott valóban új keletű találmány a városban. Igazi nagy előnye, hogy télen, nyáron üzemel, és könnyen megtalálja az ember. De nem csak ez az egyetlen szokatlan dolog, az is rendhagyó, hogy a látszatra egyszerű konyhában valódi ínyenc falatok, gourmet ételek készülnek. Itt kérem, semmi sem hagyományos. Sem a hely, sem a séf, sem a menü. Akkor vegyük sorra, mi benne a menő.

Először is a séf, akit szólíthatunk Molnár Gáborként. Aki bejárta a fél világot, otthon és külföldön tanulta a szakmát, ellesett mindent, amit csak lehetett, ráadásul a legmenőbb helyeken, Münchentől Párizson át, még Svájcban is mélyítette tudását, de hogy még nagyobbat mondjunk, részt vett és hazánkat képviselte egykor Lyonban a Bocuse d`Oron. Tőle ne várjunk átlagos, semmitmondó ételeket, hiszen a név, a renomé kötelez. Ahogy mondja, kihívás volt számára ez a konyha. A benti étterembe jelentkezett, de elkésett, mert ott nemrégiben stábot cseréltek.

A bártulajdonos azonban szimatot fogott, nem hagyta elmenni a magyar szakácsot, megkérte gondolja át, talán vinné-e a truck street-foodos konyháját. Ez ám az igazi kihívás. Gábornak nemcsak a Bécsben nagyon menő menü volt új, de az is érdekesnek tűnt, hogy közvetlenül csekkolhatja, a vendégek arcán rögtön látja, miként reagálnak az újításaira. Abból pedig akad bőven, mert semmi sem az, aminek látszik, vagy legalábbis olyan rafinált módon készül, hogy nemcsak enni, de a kulisszatitkokat megtudni is érdekfeszítő élmény.

becsifekete.hu


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?