Három év szünet után ismét nyitva ez az ikonikus étterem

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újranyit a Zsidai Csoport egyik egysége, a Baltazár Grill - tájékoztatta lapunkat a társaság. 

A Baltazár szálloda, grill étterem és bár egyben. A Zsidai Csoporthoz tartozó egység Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található - olvasható a társaság közleményében. 

Míg az egységhez tartozó boutique hotel a pandémia alatt is nyitva állt, a grill étterem három év után most tud újranyitni. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, széles vegetáriánus választék és magyar klasszikusok is jellemzik a Michelin Guide által ajánlott konyhát.

"Egyszerű, becsületes konyhát viszünk erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi az ételeinket. A Baltazárban büszkék vagyunk a konyhánkban használt alapanyagokra és technológiai eszközeinkre. A híres spanyol Josper Grillre épül konyhánk. A legmenőbb, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszenes grill kemencét használjuk, mely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használjuk grillünkben - nyilatkozta Zsidai Roy.

Az étterem minden nap reggelivel is vár, tavasztól késő őszig pedig romantikus macskaköves terasszal egészül ki.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a tévhittel ellentétben a Budai Várba be lehet hajtani autóval és a parkolás is teljesen legális az erre kijelült területen, az utcákon. Az autós a kapunál húz egy kártyát, melyet az ebéd/vacsora végeztével fizetéssel érvényesít a fizetőautomatánál, és egyszerűen kihajt vagy a Bécsi kapunál vagy a Lovas utcánál.


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.