Húsz éves a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) november ötödikén emlékezetes Gálaesttel ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. A tatai Hotel Gottwald Wellness és Spa helyiségeiben rendezett elegáns, ám egyben fesztelen, baráti hangulatú rendezvényen az Ipartestület tagjai, és meghívottjai vettek részt, mintegy százötvenen.

Jól ismert, megbecsült és elismert vendéglősök, neves séfek, borászok érkeztek az ország minden részéről, hogy a reggelig tartó jeles eseményen részt vehessenek.

A Gálaest vacsoráját országosan ismert séfek, Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Papp Lajos (La Fiesta Party Service), Gottwald Szilárd (Hotel Gottwald), Jahni László (Kistücsök Étterem), Kovács Lázár (Lázár Chef), Bicsár Attila (Alabárdos), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Jászai Tibor (Prímás Pince) és Katona György (Biarritz Étterem) főzték. A desszertet és a születésnapi tortát Petrezselyem Antalné és Adrienn készítették (Petre Cukrászda).

A vacsora fogásai az est jobbára szakmai közönségből álló vendégeit is elbűvölték. Az Gálaesten felszolgált pezsgőt és borokat a Garamvári Szőlőbirtok, a Malatinszky Kúria, Kiss István Családi Pincészete, a Vinum Primatis Zrt., a Font Pincészet és a helyszínről, a Neszmélyi borvidékről, a Szöllősi Pincészet és a Kősziklás Borászat biztosította. A Gálaest vendégei a Harmatrázó Pálinkaház pálinkáit fogyaszthatták.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) értékeit megtartva, megújultan folytatja munkáját, értéknek tekintve és megőrizve azt a segítő baráti hangulatot és szellemet, amelyet ezen az estén is valamennyi jelenlévő megtapasztalhatott és átélhetett. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete továbbra is nyitott és megerősödve várja soraiba a vendéglátásért elkötelezett vendéglősöket. (kép: facebook)


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.