Húsz éves a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) november ötödikén emlékezetes Gálaesttel ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. A tatai Hotel Gottwald Wellness és Spa helyiségeiben rendezett elegáns, ám egyben fesztelen, baráti hangulatú rendezvényen az Ipartestület tagjai, és meghívottjai vettek részt, mintegy százötvenen.

Jól ismert, megbecsült és elismert vendéglősök, neves séfek, borászok érkeztek az ország minden részéről, hogy a reggelig tartó jeles eseményen részt vehessenek.

A Gálaest vacsoráját országosan ismert séfek, Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Papp Lajos (La Fiesta Party Service), Gottwald Szilárd (Hotel Gottwald), Jahni László (Kistücsök Étterem), Kovács Lázár (Lázár Chef), Bicsár Attila (Alabárdos), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Jászai Tibor (Prímás Pince) és Katona György (Biarritz Étterem) főzték. A desszertet és a születésnapi tortát Petrezselyem Antalné és Adrienn készítették (Petre Cukrászda).

A vacsora fogásai az est jobbára szakmai közönségből álló vendégeit is elbűvölték. Az Gálaesten felszolgált pezsgőt és borokat a Garamvári Szőlőbirtok, a Malatinszky Kúria, Kiss István Családi Pincészete, a Vinum Primatis Zrt., a Font Pincészet és a helyszínről, a Neszmélyi borvidékről, a Szöllősi Pincészet és a Kősziklás Borászat biztosította. A Gálaest vendégei a Harmatrázó Pálinkaház pálinkáit fogyaszthatták.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) értékeit megtartva, megújultan folytatja munkáját, értéknek tekintve és megőrizve azt a segítő baráti hangulatot és szellemet, amelyet ezen az estén is valamennyi jelenlévő megtapasztalhatott és átélhetett. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete továbbra is nyitott és megerősödve várja soraiba a vendéglátásért elkötelezett vendéglősöket. (kép: facebook)


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.