Idén is dupla helyszínnel a Gourmet-n a Kreinbacher

A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne-ok széles választékával várják, a másikban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják a látogatókat a somlói Birtokra - tájékoztatta lapunkat a Kreinbacher.

A Kreinbacher ez évben is a fesztivál egyik legnépszerűbb találkozópontja kíván lenni, ezért pezsgő- és champagne választékában nagy kedvencekkel és olyan tételekkel is készül, amelyek máshol, máskor nem érhetőek el. Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba, és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből, hanem a champagne-okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk.

 

Idén három Kreinbacher magnum (Extra Dry 2018, Brut Classic 2018 és Brut Rosé 2019) mellett Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck magnumokat is poharaznak, back vintage-ként pedig a 2017-es Prestige magnum utolsó palackjaira csaphatnak le a szemfülesek. A Deutz és a Pol Roger egy-egy tétele pedig még nagyobb méretben pukkan, hiszen 6 literes mathusalem palackokat is bontanak. Boraikról sem szabad megfeledkezni: igazi nyárindító az újdonságként érkező Tramini 2022 és nagy visszatérő a Kőkonyha 2020, amely szinte generációváltáson ment át, hiszen majd 15 éve jelentkezett az utolsó évjárat. A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek.

Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok étterme a rakétasebességgel fejlődő vidéki gasztronómia egyik kihagyhatatlan úti célja, ennek visszaigazolása a tavaly megszerzett Michelin-ajánlás is. Konyhájára a letisztultság jellemző, ugyanakkor sosem hagyja a vendéget valami meglepő újítás nélkül, a Gourmet fesztiválon szereplő két fogás is ezt a filozófiát képviseli.

A rántott borjú a generációk óta megkerülhetetlen klasszikus, a rántott hús burgonyapürével párosítás kifinomult változata. Elkészítése során modern technológiákat és prémium alapanyagokat használnak, így lesz ez egy előremutató, fiatalos, mai trendeknek megfelelő fogás. A rántott borjú ebben a formában egy signature fogása a konyhának, 4 éve szerepel az étlapon. A másik étel pedig esszenciája annak a fúziós stílusnak, ami az éttermet jellemzi, hiszen tapolcai lazacpisztrángot párosítanak ázsiai ízekkel és alapanyagokkal. Könnyed, friss, de emellett íz- és textúra gazdag fogás. Természetesen mindkét fogáshoz Kreinbacher bor- és pezsgőpárosításra is kapunk ajánlást.

MENÜ:

Rántott borjú, burgonya, uborka, snidling

Lazacpisztráng, pirított sushi rizs, avokádó


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.