Innováció esetén az ár meghatározó. Jön a Cornella

Egyre gyorsabban törnek be Magyarországra a nemzetközi kávés trendek, mivel a Pannon Kávé minden évben nemzetközi szakkiállításokról hozzá el az országba a legújabb termékeket. (X)

Milyen trendek határozzák meg egy új termék piacon való megjelenését?
A nemzetközi trendekből egyre gyorsabban hazai igények lesznek. Korábban a nemzetközi megjelenéshez képest több idő telt el, mire Magyarországon is jogos igény merült volna fel egy új technológiára, kávégépre, kávékészítésre vagy kávétípusra. Mi a Pannon Kávé Kft.-nél folyamatosan követjük a trendeket: minden évben nemzetközi szakmai kiállításokon veszünk részt, ahol mindig vannak újdonságok, emiatt szinte minden évben új termékeket vagy kávégépeket veszünk fel a kínálatunkba.

Mely termékük volt 2019-ben a legsikeresebb? És melyik lehet 2020 slágere?
A Caffé Perla Rosso kávénk ebbe a körbe tartozik, 2020-ban további jelentős újításokat, termékbővítést tervezünk. Többek között kávépörkölőnkkel, a kata- lán Cafés Cornellával még komolyabb szintre emeljük az együttműködésünket, ennek eredményeképp új, prémiumminőségű kávék és kiegészítők kerülnek be a kínálatunkba. A többször a világ legjobb éttermének választott gironai Roca el Cellar is Cornella kávéval dol- gozik, ennél jobb referenciára nincs szükség.

Létezik-e kávélaboratórium, ahol új keverékek készülnek?
Cafés Cornella kávépörkölő partnerünk pörkölőüzemében egy óriási bemutatóterem és kávélabor is helyet kapott, ahol a borszakértőkhöz hasonló módon folyamatosan kóstolásokat végeznek, valamint minőség-ellenőrzéssel budapesti telephelyünkön is foglalkozunk. A magyar fo- gyasztók inkább a robusztás ízvilághoz szoktak, de a pré- mium-vendéglátóegységekben a magas arabicatartalom – akár 100 százalékos – alapvető elvárás, és a vendégkör is ezt az aromagazdagabb ízvilágot keresi.

Fontos az ár-érték arány. E téren hogyan készül 2020-ra a Pannon Kávé?
Az őszi–téli szezon slágerterméke a forró tea. Idén sze- retnénk kínálatunkat jelentősen bővíteni ebben a termék- körben is, amelyben az elsődleges cél a kiváló ár-érték arány megtartása.

Kávégépek, automaták terén lesz-e bevezetésre kerülő innováció?
Megállapodtunk egy új kávégépgyártóval, és így olyan innovatív kávégépeket tudunk kínálni a partnereinknek, amelyek egyedülállóak lesznek a piacon, mind a kisebb automaták, mind pedig a professzionális karos gépek kapcsán.

Részt vesznek-e a februárban megrendezésre ke- rülő hazai Sirhán?
Igen, fontos esemény a rendezvénynaptárunkban a Sirha. Terveink szerint erre az alkalomra összeáll egy olyan újonnan bevezetett, korábban már említett kávé-, és kávégépkínálat, így a Caffé Perla mellett a Cafés Cornella termékeit is be fogjuk mutatni a standunkon.

 

 

 

Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?