Ínycsiklandó a Vegán január az Emirates-nél

 A 2014-ben indult nemzetközi "Veganuárt", azaz, a vegán étrendet népszerűsítő egy hónapos kezdeményezést ünnepli januárban az Emirates. A növényi alapú étrend népszerűségének gyors növekedését bizonyítja, hogy tavaly 154 százalékkal nőtt azon utasok száma, akik a legnagyobb nemzetközi légitársaság fedélzetén ilyen ételt rendeltek. Összegyűjtötték az utasok kedvenc vegán ételeit is - tájékoztatta szerkesztőségünket a légitársaság.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vegán kínálat a fedélzeten és a várótermekben

A növényi alapú ételek egyre népszerűbbek azok körében is, akik nem tartják magukat teljesen vegánnak, de időnként inkább könnyebb, húsmentes ételeket választanak. A légitársaság már az 1990-es évek óta kínál vegán ételeket a fedélzeten, és mára több, mint 180 recept közül választhatnak a növényi étrendet követő utasok és azok, akik egészséges, növényi ételeket kóstolnának repülés közben. Kezdetben csak néhány útvonalon volt jellemző, hogy vegán ételt kértek az utasok, például Indiában, ahol több vallás is növényi alapú táplálkozást ír elő. Az utóbbi években azonban a vegán ételek népszerűsége rohamosan nőni kezdett világszerte. Ezért a vegán opciók a fedélzeten és a légifuvarozó várótermeiben is megrendelhetők és előrendelhetők. Az utazók bármely járatukon, mindegyik utasosztályon, 24 órával az indulás előtt jelezhetik, ha vegán menüt kérnének. De a legnépszerűbb útvonalakon még erre sincs szükség, a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részeként választhatók. Az újításoknak köszönhetően 2022-ben, a fedélzeten felszolgált vegán ételekre 154 százalékkal nagyobb volt a kereslet, mint a megelőző időszakban, és több, mint 280 ezer adag növényi alapú ételt fogyasztottak a társaság utasai.


 
Ínycsiklandó ételkülönlegességek

A VegNews tematikus online híroldal vegetáriánus és vegán utasok körében végzett felmérése szerint már most a legnépszerűbb légitársaságnak számít az Emirates. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a vállalat 2022-ben egy olyan új vegán menüt alkotott meg a First és a Business osztály utasai számára, amely vetekszik a fine dining éttermek kínálatával. A tökéletes vegán menü fejlesztése egy éven át tartott, mivel a világ különböző tájairól érkező séfek táplálkozási szakértőkkel együttműködve a meglévő, népszerű ételekből kiindulva keresték meg azokat a hozzávalókat, amelyek az ízek megtartása mellett átválthatók a vegán receptekbe. A cél az volt, hogy olyan menüt hozzanak létre, amely a légitársaság minden utasának tetszik, nem csak a vegán utasoknak.

A menü olyan ételeket tartalmaz, mint a serpenyőben sült királyi osztriga gomba jackfruit biryanival, szeletelt karalábéval és égetett naranccsal, vagy a csokoládés szarvasgombás torta mogyoróval, pisztáciával és aranylevéllel, illetve a zöld szőlőtorta kandírozott rózsaszirmokkal, vaníliapudinggal és csillogó yuzugyöngyökkel díszített bogyókompóttal. Külön érdekesség, hogy 2022-ben több, mint 195 ezer vegán desszertet szolgáltak fel a légiszállító gépein, köztük olyan csábító finomságokat, mint a friss, lédús eperrel turbózott étcsokoládépudingos torta, a kókuszkrémmel megspékelt pikáns citromtorta és az édes eperkompóttal gazdagított csokoládés tofu-sajttorta.



Kiváló minőségű, egészséges összetevők

Az Emirates fedélzetén a vegán ételválaszték kézműves-, bio- és szuperélelmiszerek felhasználásával készül és salátákból, gyümölcsökből és zöldségekből áll, amelyeket több, az Egyesült Arab Emírségekben működő beszállítótól, többek között a Bustanicából szereznek be. A Bustanica a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmja, amelyet a légicég 16 milliárd forintos beruházással hozott létre. A Bustanica terményeit növényvédő szerek, gyomirtók és vegyszerek nélkül termesztik.

Az umami hatás

Az Emirates díjnyertes séfjei a textúrák és az infúziók okos használatával törekedtek az úgynevezett umami hatás elérésére, vagyis az ízek maximalizálására. A séfek a díszítésre is nagy figyelmet fordítottak, ugyanis az ételeket a vertikális farmon termesztett friss fűszernövényekkel, bogyós gyümölcsökkel tökéletesítették, míg számos új vegán desszertet valódi aranylemezzel díszített lapokkal tettek még fenségesebbé.

A turistaosztály jelenlegi vegán kedvencei közé tartozik a krémes spenótos-avokádós mousse marinált tofuval, blansírozott hóborsóval, retekkel, spárgával, gránátalmával, cukkiniszalaggal és sriracha olajjal; a sokszínű quinoa zamatos karamellizált körtével és zellerpürével, sült karfiollal, mázas sárgarépával, párolt kelkáposztával és medvehagymás pestóval; valamint a krémes árparizottó gombával, napon szárított paradicsommal, margarinos gesztenyével, blansírozott brokkolinivel és pirított tökmaggal.



Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.