Itt a harmadik Plant-Powered Perspectives konferencia

2023. november 14-én harmadjára tartják meg a Plant-Powered Perspectives konferenciát. Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseményén az idei évben a vendéglátás áll a középpontban.

2023. november 14-én ismét a METRO Gasztroakadémia ad otthont Budaörsön a V4 országok mindegyikében megtartott rendezvénysorozat magyarországi állomásának.

Akonferenciahazánkban egyedülálló kezdeményezés, mely idén sem vesztette szem elől eredeti célját, és a növényi alapú trend követésére, előremozdítására, színesítésére fókuszál.

A rendezvény, mely idén elsősorban a vendéglátó szektor szereplőihez szeretne szólni, szakmai tájékoztatást kíván nyújtani a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

Idén a résztvevők öt előadást és négy panelbeszélgetést hallgathatnak meg. Dr. Felkai Beáta Olga az Agrárminisztérium helyettes államtitkára előadásában a növényi alapú élelmiszerek hatósági szabályozásáról beszél majd, de a nap során szó lesz a növényi italok áfatartalmáról, a növényi fehérjebevitelről, a vendéglátásban fellépő érdekellentétekről és arról, mit is esznek tulajdonképpen a magyarok.

A panelbeszélgetéseken megszólalnak olyan vegán éttermeinek képviselői és séfjei, mint a Flow Coffee, a Kis Padlizsán, a Madhouse Budapest, a Napfényes Étterem, a The Planteen, a Veganeeta és a Vegan Garden, Koppány Levente, a Costes séfje pedig a fine dining és a növényi ételek kapcsolatáról mesél majd. Idén először a vendégek szervezett rapid networking eseményen is részt vehetnek a Vegan Business Circle jóvoltából.

A nap egyik legizgalmasabb programjának Steiner Kristóf és Gianni Annoni beszélgetése ígérkezik. Kristóf gasztronómiai író, műsorvezető, Gianni gasztronómiai szakember, a Pomo D'Oro étterem tulajdonosa – két eltérő világlátású ember, akikben azonban sok a közös: szenvedélyük az ételkészítés, ezzel kapcsolatos nézeteiket pedig komoly követőbázissal osztják meg. A két népszerű véleményformáló arról cserél eszmét, hogy vajon a növényi alapú élelmiszerek térhódítása csak múló divat, vagy egy forradalmi változás előjele.

A rendezvény házigazdája Garami Gábor műsorvezető lesz, Gólya Ágnes, a Direkt36 újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a METRO és Nestlé, médiatámogatója a Trade Magazin.

További információkat az érdeklődőkaz esemény honlapján ésFacebook-oldalán kaphatnak.

https://novenyikonferencia.hu/

Forrás: METRO / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.