Jön a Juhfark Ünnep

Október 16-án 6. alkalommal rendezik a somlói Tornai Pincészetben a Juhfark reprezentatív bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet.

A rendezvényen 17 pincészet 28 borát kóstolhatja a közönség, személyesen a borászok bemutatásában.

 

A Somló egész világon egyedülálló, vulkanikus terroirját a Juhfark jeleníti meg legtökéletesebben. A résztvevő borászok most is többkörös előkóstolón választották ki azokat a borokat, amelyek legszebben mutatják ezt az egyedien ásványos ízvilágot, így méltóak a közös bemutatkozásra, összesen 28 tételt lehet kóstolni A Juhfark ráadásul minden borstílusban magas minőségű borokat produkál, így különösen változatos kínálat kóstolható az rendezvényen.

A programban a sétálókóstoló mellett buszos dűlőtúra, fajta-összehasonlító és gasztro workshop, valamint pincetúra is szerepel.

Helyszín: 

Tornai Pincészet, 8478 Somlójenő, Somló hegy 1242.

Résztvevő pincészetek:

5 Ház Borbirtok, Barcza Pincészet, Bogdán Birtok, Csetvei Pincészet, Csordás-Fodor Borház, Dobosi Pincészet, Fekete Pince, Hegedűs-Szabó Pincészet, Kolonics Pincészet, Kőfejtő Pince, Kreinbacher Birtok, Somlói Vándor Pince, Szabó Pincészet, Szalai Pince, Tomcsányi Családi Birtok, Tornai Pincészet, Zsirai Pincészet

 

 

Forrás: Tornaipince / Turizmus Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?