Lássuk a világ második legjobb éttermeit!

Közzétették a The World's 50 Best Restaurants idei bővített rangsorának 51-100-dik helyezettjét. A Pellegrino és az Acqua Panna prémium ásványvízmárkák támogatásával megvalósított rangos nemzetközi kezdeményezés ünnepélyes díjátadóját június 20-án rendezik meg Valenciában, ahol kihirdetik a lista első 50 helyezettjét is. Az idei, 21. díjkiosztón öt kontinens éttermei mutatkoznak be. A teljes rangsor egy több mint ezer fős, független szakértőkből, nemzetközileg elismert séfekből, gasztronómiai újságírókból és utazó ínyencekből álló testület szavazatai alapján áll össze - tájékoztatta lapunkat a S. Pellegrino.

Az 51-100-as lista számokban

  •   A listán 12 új étterem szerepel 11 különböző városból, Quitótól és Panama Citytől egészen Isztambulig és Párizsig
  •     Öt kontinens 22 régiójának éttermei képviseltetik magukat
  •     A listára 15 helyszín került Ázsiából, 21 Európából, hat Észak-Amerikából, öt Dél-Amerikából és három a Közel-Keletről és Afrikából
  •     Az újoncok közül a legelőkelőbb, 59. helyet a limai Mérito étterem kapta

Dél-Amerikából három új belépőt köszönthetünk, közülük a limai Mérito étterem érte el a legelőkelőbb, 59. helyezést. Észak-Amerika versenyző éttermei között idén nincs újonc, a visszatérők között a brooklyni Chef's Table lett a legeredményesebb 61. helyezettként. A legnagyobb számban európai éttermek kerültek a listára, a négy új belépő közül pedig Enrico Barolini milánói étterme volt a legsikeresebb a 85-ik hellyel. Közép-Kelet és Észak Afrika csak tavaly kapcsolódott be a versenybe, de idén ismét új indulóval, a dubai-i Ossiano-val (87. hely) bővült a régió. Ázsia 15 rangsorolt étterme között három újonc kapott helyet, amelyek közül a bangkoki Nusara ért el figyelemre méltó, 74. helyezést. Az 51-100-as ranglista élére egy tokiói étterem került, a Narisawa.

 „Örömmel látjuk, hogy mennyi új helyszín került fel a bővített listára. A rangsorolt éttermek mindegyike kiváló gasztronómiai élményt kínál és kiemelkedő vendéglátói minőségről tesz tanúbizonyságot. Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, mindig megtisztelő feladat elismerni a sikerek mögött álló csapatok odaadó munkáját. Már nagyon várjuk, hogy együtt ünnepelhessünk a rangsorolt éttermek képviselőivel díjátadó ceremóniánkon, Valenciában" – mondta el William Drew, a The World's 50 Best Restaurants tartalomért felelős igazgatója.



A szavazás menete

A The World's 50 Best Restaurants idei listája az 1080 főt számláló, nemzetközi szakértőkből és világutazó ínyencekből álló Akadémia tagjainak szavazatai alapján állt össze. A testület összesen 27 különálló régióra oszlik világszerte, egyenként 40 tagú, összetétele pedig nemek szerint is kiegyensúlyozott. A szavazási folyamatra az esemény egyetlen szponzorának sincs hatása. A listát a Deloitte professzionális tanácsadó cég vizsgálja felül, beleértve az 51-től 100-ig tartó rangsort is, amely garantálja az eredményül kapott rangsor integritását és hitelességét.

Eredményhirdetés

A világ 50 legjobb éttermének 2023-as rangsorát Valencia kikötővárosában, ünnepélyes díjátadón jelentik be június 20-án, kedden, amelyet az esemény Facebook és Youtube oldalán követhet élőben a nagyközönség. Az élő közvetítés 20:40-kor kezdődik, amely során a lista kihirdetése mellett további díjakat is kiosztanak.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.