Magyar sikerek a 20.Vinitalyn

Kihirdették Veronában a két Vinitaly verseny, a világ legjobb borainak, a 20. Nemzetközi Bor Versenynek, valamint a legjobb arculatot képviselő boros üvegeket felsorakoztató 17. Nemzetközi Csomagolási Versenynek a győzteseit.

A 20. Nemzetközi Bor Versenyre 2012. november 12 – 16. között került sor, ahol is a "Gran Vinitaly 2012" díjat a kanadai Magnotta Winery Corporation (Vaughan) nyerte, míg a "Vinitaly Nation 2012" díjat a Badel 1862 (Zagráb, Horvátország) Olearia Vinicola Orsogna (Chieti, Olaszország) valamint a Varga Pincészet (Badacsonyörs, Magyarország) nyerték.

A Varga Pincészet 3 bora nyert oklevelet a maga kategóriájában (Balaton Melléki Irsai Olivér 2012, Balaton Melléki Pinot Noir Rosé 2012, Badacsonyi Aranymetszés Olaszrizling Kései Szüret 2009).

A 23 országból érkezett 2.269 bormintából összesen 16 nyert nagy arany érmet, 17 arany, 19 ezüst és 18 bronz érmet a világ egyik legigényesebb bor versenyén.

A Magyarországról benevezett borok közül a Frittmann Testvérek Kft.
Kunsági Ezerjó „Fahordós Érlelésű” 2009-es
bora bronz érmet nyert.

Oklevélben részesültek továbbá az alábbi magyar borok:
- Budai Chardonnay 2011 – Nyakas Pince
- Budajenői Pinot Gris 2011 – Nyakas Pince
- Kőtenger Chardonnay 2011 – Orbán Pince
- Pántlika Pincészet Agyaglik Olaszrizling 2011 – Pántlika Pincészet
- Egri Sirah 2009 – Kovács Nimród Borászat
- Szekszárdi Cabernet Franc 2009 – Ferger-Módos Borászat

A világ legkiválóbb szakújságíróit 42 fő képviselte a 105 fős zsűriben.

A 17. Nemzetközi Csomagolási Versenyt 2012. november 6-án tartották meg, melyre 164 nevezés érkezett.
A "Packaging 2012" díjat az olasz Azienda Agricola Ausonia, Atri nyerte, míg a "Coordinated Image 2012" díjat a szintén olasz Bortolo Nardini, Bassano del Grappa cég vihette haza.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.