hirdetés

Majdnem dobogós lett a Világbajnokságon a Gundel séfje

Nagyon jól szerepelt a magyar versenyző a pénteken lezajlott Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet Frankfurtban megrendezett Ifjúsági Szakács Világbajnokságán.

hirdetés

A hazánkat képviselő Pereszlényi Alexandra, a Gundel sous chef-je 21 nemzet indulói közül az egyik legfiatalabb versenyző volt, aki éppen csak lecsúszott a dobogóról. A zsűri tagjaival folytatott beszélgetés során dícsérték alapos felkészültségét, korrekt munkáját, szép tálalásait jó időbeosztását.

Az 1248-ban Franciaországban alapított több mint 80 országban 25000-et meghaladó taglétszámú Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet ifjúsági Szakács Világbajnokságának különlegessége, hogy a 27 év alatti versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan 4 óra alatt egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.

A black box tartalma ez volt: nyelv hal, pisztráng, bárány borda és comb, articsóka, borsó és mangó. Alexandra a B5-ös sorszámot kapta, ami azt jelentette, hogy a délutáni csoportban kezdte meg a versenyzést, 13.45 perckor.

Érdekesség, hogy az ifjú séf szeptember 11-én, hétfőn tölti be a 25. életévét. Elköteleződése a szakácsmesterség iránt a vidéki nagymamák konyhájában, már kisgyermek korában kialakult. A „a rossz evő” kislányból” mindenki meglepetésére szakács lett. Fontosnak tartotta, hogy a szakmát a lehető legképzettebb szakemberektől tanulhassa, ezért középiskolai éveit a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában töltötte, majd karrierjét a Gundel cégcsoporthoz kötődő Danubius Hotels Group neves tagjánál, a Hilton Budapest szállodában alapozta meg. Kovács Lázár és Merczi Gábor Alexandra egyik első versenyén figyelt fel dinamikus és precíz munkájára, amellyel helyt áll ebben a férfias szakmában. Kovács Lázárral több tévés szereplés során dolgozott az elmúlt években együtt, míg Merczi Gábor meghívására 2015 óta a Gundel étterem sous chefjeként folytatja pályáját, jelenleg egyönálló egység vezetőjeként bizonyít. A Gundelben folytatta felkészülését a Chaine des Rôtisseurs gasztronómiai verseny hazai fordulóira, aminek eredményeként két évvel ezelőtt harmadik, tavaly második, 2017-ben pedig a dobogó legfelső fokára állhatott.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai