hirdetés

Megnyílt a dunaharaszti Karl Fagylaltpalota

A dunaharasztiaknak nem kell bemutatni a Karl Cukrászdát, hiszen már több, mint egy évtizede ide járnak, ha minőségi süteményre és igazán jó fagylaltra vágynak.

hirdetés

A belváros csendes mellékutcájában található, családias, de elegáns enteriőrrel rendelkező cukrászda mellett az elmúlt hetekben a belváros szívében is nyílt egy új üzletük, amely kifejezetten a Karl-féle prémium fagylaltok otthona.
 
Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyar fogyasztó számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja.


A fagylaltok mellett a sütemények is folyamatos kísérletezés tárgyát képezik, Karl Zsolt hisz benne, hogy a magyaroknak van igényük az újításra. A cukrászda kínálatában megtalálhatók a nagy klasszikusok, mint például a francia krémes vagy az Eszterházy torta, de a mester Chilében töltött éveit jelképező máktorta is részét képezi a repertoárnak.


A cukrászda nyári kínálatának szerves részét képezik a limonádé-különlegességek, a friss gyümölcsös smoothiek, illetve a különféle fagylaltkelyhek. A különféle ételintoleranciában szenvedők számára jó hír, hogy a fagylaltkínálat részét képezik a cukormentes, illetve laktózmentes termékek is, amelyek egy része például rizs- vagy kókusztejjel készül.


Gelato World Tour 2017
Az olasz Caprigiani cég által életre hívott világverseny magyarországi fordulójában 2017-ben második helyen végzett és ezzel az európai döntőbe is akkreditálta magát Karl Zsolt. Az epre-málnás mascarpone fagylalt július végén Bologna-ban mérettetik meg Európa legjobb fagylaltjai között.


Karl Zsolt
Karl Zsolt a Karl cukrászat megálmodója dolgozott az Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás. Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, így – míg Németországban tanult, dolgozott, addig – Dunaharasztiban már építette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kívánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával. A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősítette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készíti  különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai