Meleg egytálétel - automatából

Egy három éve alapított francia cég, a Bolk, újdonságot hozott a vendéglátóiparba: egy ételautomatát, ami meleg egytálételeket készít másodpercek alatt.

 

Célközönségük kezdetben a párizsi régió nagyüzemi, céges étkezdéi voltak, de most elkezdték meghódítani a kereskedelmi szektort is. Legújabb automatájuk a párizsi Monoprix üzletben található. Az immár huszonöt alkalmazottat foglalkoztató Bolk alapítója és vezetője, Nicolas Jeanne egy interjúban mesélt a projektjéről, és arról, hogy a miért szeretne újabb automatákat létesíteni kereskedelmi helyszíneken is, számol be az actu-retail.fr híre    nyomán a Store Insider szakportál.

 

A Bolk két szakterületet foglal magában: a műszaki technológiát és a vendéglátóipart. Egyrészt mérnökök folyamatosan fejlesztik az automatákat (és azok gyártási technológiáját), másrészt a cég nagy figyelmet fordít a gépekbe kerülő alapanyagok és ételek minőségére. Az alapító hangsúlyozza azt, hogy a Bolk végső célja nem az ételautomaták fejlesztése és a vendéglátás robotizálása, hanem az, hogy elérhető áron kínáljanak gyorsan elkészülő, minőségi és egészséges ételeket minél több embernek. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy e két szakterület közösen fejlessze a céget. Az automaták gyártásának teljes folyamatát, a beüzemelést és a mindennapos feltöltésüket is a Bolk végzi.

Egy Bolk ételautomata nem foglal több helyet két köbméternél. Használata egyszerű és felhasználóbarát. Elsőként a vevő kiválaszthatja a fogyasztani kívánt étel receptjét. Választhat az előre beállított nyolc lehetőség közül (ami hideg és meleg tálakat egyaránt tartalmaz), vagy összeállíthatja magának az ételt a betűrendbe rendezett alapanyaglistából választva. Miután a vásárló a kártyájával vagy étkezési utalvánnyal fizetett, az automata másik oldalához lépve végignézheti, ahogyan a gép elkészíti a rendelést. Végül az automatán kinyílik egy kis ajtó és az elkészült étel ki is vehető.

A teljes cikk ITT található.

Forrás: Store Insider


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.