Messiék semmit nem bíznak a véletlenre a VB-győzelem érdekében

Az argentin labdarúgó-válogatott különleges poggyásszal érkezett csaknem egy hónapja a katari világbajnokságra: négy, egyenként 2,5 méteres grillsütővel (parrilla) és a rácsokra való mintegy két és fél tonna marhahússal. Az argentín vezetőség semmit sem bíz a véletlenre, minden feltételt biztosít a világbajnoki serleg megszerzése érdekében.

Egy igazi argentin, egy gaucho számára a grillsütőn, a parrillán elkészített marhasült, az asado olyannyira létszükséglet, mint egy alföldi pásztorembernek a gulyás, a slambuc, vagy a lebbencsleves. Természetesen Lionel Messi és társai annyira argentinok, hogy annál már nem is lehet argentinabb valaki, ha tehetnék, éjjel-nappal falnák a marhasültet, csak hát Katarban, ebben az arab országban a birka a nemzeti eledel, olvasható az index.hu portálon.

 

Azonban az Argentín Labdarúgószövetség (AFA) gondoskodott arról, emiatt nehogy vesszen a világbajnoki trófea: 2630 kg marhahúst - ezen belül 485 kiló marhanyakat, 376,7 kg lapockát, 119,8 kg bélszínt, 67,9 kg osso buccót és 233 kg hátszínt pakoltak fel a csapattal együtt a repülőre - Katar felé. Ezenkívül négy hatalmas méretű. egyenként 2,5 méteres grillsütőt, azaz parrillát is mellé csomagoltak.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

 

Forrás: index.hu


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.