METRO Gasztrohét: jönnek a kedvezmények

Október második hetében tart a METRO Gasztrohét eseménye, amely az étterembe járást, az éttermi kultúrát népszerűsíti, ünnepelve a sokszínű magyarországi gasztronómiát. A tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint ezer étteremben nagy kedvezménnyel fogyaszthatnak azok a vendégek, akik előzőleg regisztráltak a programra - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A 2022. október 10-16-ig tartó Gasztrohéten 5000 Ft értékű kuponokat válthatnak be a vendégek 10.000 Ft feletti fogyasztás esetén; míg a kampányhoz csatlakozó éttermek a beváltott kuponokat vásárolhatják le a kezdeményezést elindító METRO-ban. A Gasztrohéten beváltható kedvezménykuponokat 2022. október 3. és 9. között lehet letölteni a METRO oldaláról (kupon.metro.hu) regisztrációt követően.

„Magyarország hagyományosan virágzó gasztronómiai kultúrával rendelkezik. Étterembe járni családi esemény, ünnep, randevú, trendi találkozó a barátokkal, megosztásra érdemes élmény a közösségi médiában. Számos tehetséges séf szívvel-lélekkel tesz a hazai éttermekben a vendégek öröméért. Szeretnénk, ha az étterembe járás szokása töretlen maradna, és egyre többen rákapnának az ízére – szó szerint és képletesen.” – mutatta be a kezdeményezés célját Taferner Ákos, a METRO marketing osztályvezetője.

A METRO hét éve ünnepli világszerte egyedi akciókkal a minden év októberének második keddjére eső magánvállalkozások napját: a jeles nap idén október 11-én lesz. A munkahelyeket fenntartó és teremtő, az embereket élményekkel megajándékozó, folyamatosan fejlesztő magánvállalkozások nemcsak a METRO számára fontos partnerek, hanem a gazdaság pótolhatatlan pillérei is. A vállalat kiemelt partnerei a vendéglátóipari vállalkozások, az ő igényeiket szem előtt tartva, ezekre reagálva, a szektorban dolgozó szakemberekkel együtt fejlesztve alakítja ki szolgáltatásait és árukínálatát a METRO. Idén a Gasztrohéten a hazai gasztronómia izgalmas világának felfedezésére invitálják az ízek szerelmeseit a gasztronómiai kultúrát éltető vendéglátóhelyekre – a korábbi évektől eltérően az 5000 Ft-os kuponokat METRO-kártya nélkül is lehet igényelni, illetve be lehet váltani.

Az október 10-16. között, ezernél is több vendéglátóhelyen zajló gasztronómiai fieszta jó alkalom akár látókör-tágításra, akár arra, hogy a kedvezményt igénybe véve a vendég magasabb árkategóriájú helyen is fogyaszthasson, vagy akár a kedvenc étterem újbóli meglátogatására.

A kedvezménykuponok 2022. október 3. és 9. között tölthetőek le az oldalról és 2022. október 10. és 16. között használhatóak fel kedvezményes fogyasztásra a programban részt vevő éttermekben.
Egy regisztrációval csak egy kupon tölthető le.

Kedvezményes éttermi élmények egy kattintásra: kupon.metro.hu


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.